Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον καθορισμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ
(ΑΡΘΡΟ 15, ΠΑΡ.1 του ΝΟΜΟΥ 4024/2011)

1. Στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού καταβάλλεται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 οριζόμενο κατά κατηγορία ως εξής:

Α΄ κατηγορία 150,00 ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνει το προσωπικό  που απασχολείται στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής και εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και τεχνίτες αποχέτευσης, οι οδηγοί ανοιχτών φορτηγών και οι χειριστές μηχανημάτων έργου.

Β΄ κατηγορία 125,00 ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνει το εποπτικό προσωπικό καθαριότητας, καθαριότητας εσωτερικών χώρων, το τεχνικό προσωπικό, τους τεχνίτες εν γένει, το υγειονομικό προσωπικό, το γεωτεχνικό προσωπικό, τους περιβαλλοντολόγους, τους συντηρητές έργων τέχνης, τους μουσικούς πνευστών οργάνων, το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, τους οδηγούς και όλους τους κλάδους της κατηγορίας Υ.Ε.
     
Γ΄ κατηγορία 100,00 ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνεται όλο το λοιπό προσωπικό.

3 σχόλια:

  1. αν έλειπε η κατηγορία Γ. (Δηλαδή 100 ευρώ ολοι οι υπόλοιποι) θα ειχαμε ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατηγορία Γ πιθανόν να υπάρχει μόνο τυπικά, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη από την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών, δεν πάει να πει ότι θα συμφωνήσει και το Οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρειάζεται ουσιαστικη αντισταση και όχι ελεημοσυνες. η συνεχεια της επιδοματικης πολιτικης ειναι η παραδοχη των εργαζομενων οτι νικηθηκαν. αλλωστε τους δινουμε βημα ωστε να συνεχιζουν το παραληρημα για τις ψηλες αποδοχες των εργαζομενων και για τα αδικαιολογητα, παραλογα επιδοματα. δεν ζηταμε ελεημοσυνες αλλα εναν αξιοπρεπη μισθο. οχι στα επιδοματα της ξεφτιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή