Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται το Κέντρο Ημέρας για τους άστεγους στο Δήμο Αθηναίων

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, ένα όλο και πιο πιεστικό αίτημα των καιρών, γίνεται πραγματικότητα.

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε τη μετατροπή του κτιρίου του "Μπάγκειου" Ιδρύματος, στην οδό Αρμοδίου 12 στη Βαρβάκειο Αγορά, σε Κέντρο Ημέρας για τους άστεγους

Οι δοκιμαζόμενοι συμπολίτες μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται στις ημερήσιες ανάγκες τους (μπάνιο, ρουχισμός, φαγητό) που αναδεικνύονται εξίσου σημαντικές με εκείνες της νύχτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, λοιπόν, τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  2007 - 2013 για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας. 

Στόχος της δημοτικής αρχής αποτελεί  η υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί τη δημιουργία νέων σχέσεων με την κοινωνία και την οικονομία, επαναπροσδιορίζει το ρόλο των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο κεφάλαιο  και ενισχύοντας και προτρέποντας συνεργασίες με, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς.

Απώτερος στόχος και σκοπός παραμένει πάντα η αναζωογόνηση της πόλης, με παρεμβάσεις βιώσιμες  κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου