Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Ο νέος Ο.Ε.Υ. του Δήμου Αθηναίων (η πρόταση προς ψήφιση)

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. σας παρουσιάζει σε μορφή εγγράφου (.doc) το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Αθηναίων όπως έχει κατατεθεί προς ψήφιση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Σας είχαμε παρουσιάσει εδώ την πρόταση του Ο.Ε.Υ. πριν δοθεί για δεύτερη φορά σε διαβούλευση. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τον ορισμό μιας επιπλέον διεύθυνσης, τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων (που προέρχεται από απόσπαση τμημάτων της Διεύθυνσης Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης). Κατά τα άλλα σημαντικές αλλαγές υπάρχουν κυρίως στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι οι προτεινόμενες υποδιευθύνσεις είναι τρεις, ενώ εκτός από το Τμήμα Άμεσης Δράσης & Πολιτικής Προστασίας, το Τμήμα Φύλαξης Δημοτικών Κτιρίων, και το Τμήμα Οικονομικών & Υλικοτεχνικού Σχεδιασμού, καταργούνται τελικά το Τμήμα Εμπορίου και το Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων, Καταστημάτων & Οικοδομών. Αξιοσημείωτη είναι και η αποκέντρωση των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας, αφού θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Σε σχέση με τις αρμοδιότητες λήφθηκαν υπόψη κάποιες παρατηρήσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στην ηλεκτρονική διαβούλευση, όπως η απαλοιφή της μεταφοράς ασθενών από τη δημοτική αστυνομία ή η αναφορά σε επίδοση φορολογικών εγγράφων, αλλά και διορθώσεις σε σχέση με την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, αλλά και οι προτάσεις μας για την Υποδιεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Οι σχετικές με τη δημοτική αστυνομία σελίδες είναι από 44 ως 54, ενώ για τις θέσεις της ιεραρχίας δείτε τη σελίδα 142.

Για να κατεβάσετε το κείμενο προς ψήφιση του νέου Ο.Ε.Υ., κάντε κλικ στο "Λήψη αρχικού" στην ιστοσελίδα του εγγράφου. Αν δεν ανοίγει η διασύνδεση, προσπαθήστε μερικά λεπτά αργότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου