Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 14/11/2011

Το πιο σκληρό αντεργατικό, αντιλαϊκό πρόσωπό της έδειξε η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ ΔΗΜΑΡ/ Οικολόγοι) αποφασίζοντας συγχωνεύσεις οργανισμών του Δήμου, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας όσων δουλεύουν εκεί, καλώντας τα ΜΑΤ εναντίον τους, αρνούμενη ακόμα να στηρίξει όσους αντιστέκονται και δεν πληρώσουν τα νέα φοροχαράτσια. Στον αντίποδα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που ζήτησαν διασφάλιση των θέσεων με κάθε τρόπο, στήριξη των λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων ενάντια στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/11/2011 οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν προς ψήφιση από το ΔΣ το εξής σχέδιο απόφασης ενάντια στα νέα φοροχαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει. Σε αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική υπηρεσία, κ.α.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ. Το Δημοτικό Συμβούλιο παράλληλα στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και την διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».
ην πρόταση υιοθέτησαν οι λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας. Αντίθετα η φιλοκυβερνητική δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε να υπερψηφίσει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον ίδιο τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να λέει «ότι δεν είναι της άποψης δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», ότι «η νομιμότητα θα εφαρμοστεί» και ως δημοτική αρχή «θα εφαρμόσει τους κανόνες».
Ταυτόχρονα στο ΔΣ η δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του Δήμου «Μουσικά Σύνολα», «Πολιτιστικός Οργανισμός» και «Αθλητισμός Νεολαίας Αθλησης» σε έναν. Στην συγχώνευση αντιδρούν οι εργαζόμενοι πολλοί εκ των οποίων ήρθαν στο δημαρχείο να παρακολουθήσουν το ΔΣ, μα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ τα οποία κάλεσε ο δήμαρχος να τους αποτρέψουν την είσοδο στο κτίριο.
Το γεγονός κατήγγειλε ο Ν. Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.
Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης βρήκε να απαντήσει ότι η αίθουσα του ΔΣ είναι «πεπερασμένων δυνατοτήτων», ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ενημερωθεί σχετικά, κι ότι δεν υπάρχει λόγος το ΔΣ να συνεδριάζει συνεχώς με παρουσία τους. Στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων απείλησε ότι θα ορίσει αλλού συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα δίχως «δημοσιότητα»! Ακολούθως υπεραμύνθηκε της συγχώνευσης υποστηρίζοντας ότι έτσι θα περικοπούν λειτουργικά κόστη. Μιλώντας σαν κυβερνητικό στέλεχος κινδυνολόγησε ότι είναι αμφίβολη η 6η δόση του δανείου ΕΕ/ΔΝΤ, κι ότι αν δεν δοθεί πρώτοι οι Δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών άρα πρέπει άμεσα να εξοικονομηθούν πόροι.
Ο Νίκος Σοφιανός, προειδοποίησε ότι: Ολο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ περιέκοψε μισθούς, φορολεηλάτησε, απέλυσε. Η “εθνοσωτήρια” συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ υπό τον Λ. Παπαδήμο θα συνεχίσει στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό. Η εφεδρεία άνοιξε τον δρόμο για απολύσεις μονίμων, συνολικά το διαβόητο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει 200.000 απολύσεις από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ως το 2014. Οι συγχωνεύσεις οργανισμών όπως αυτή που προτείνει η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή εξυπηρετούν ακριβώς αυτό τον σκοπό, σημαίνουν ακριβώς αυτό, απολύσεις. Σε αυτές τις συνθήκες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρία Νομικά Πρόσωπα διασφαλίζονται -έστω σχετικώς- μόνο αν δεν προχωρήσει η συγχώνευση τους, οι δε εργαζόμενοί τους οφείλουν να προσανατολιστούν και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Συνολικά ο λαός να αντιδράσει μαζικά κι οργανωμένα στην αντεργατική λαίλαπα που φέρνει η ΕΕ και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.
Εξάλλου ο Νίκος Σοφιανός στα εκτός ημερησίας θέματα κατήγγειλε ότι: Η δημοτική αρχή της Αθήνας χρωστά δεδουλευμένα σε καθαρίστριες σχολείων, εποχικούς στις κατασκηνώσεις και συμβασιούχους στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου. Ότι στο ίδιο πλαίσιο αντεργατικής πολιτικής διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος των μουσικών της φιλαρμονικής του Δήμου γιατί φόρεσαν μαύρες κορδέλες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Τέλος κατήγγειλε το γεγονός ότι από τους 27 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που θερμαίνονται με πετρέλαιο οι είκοσι αυτή την στιγμή δεν έχουν καύσιμο, οι υπόλοιποι έχουν για περιορισμένο διάστημα.

Πηγή: Ιστολόγιο «Αγωνιστικής Δράσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου