Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στη Μασσαλίας με επίθεση στη δημοτική αστυνομία

«Καταδικάζω τις ενέργειες. Θα ενταθούν οι έλεγχοι» δήλωσε ο Γ. Καμίνης

Με την εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης στην επίθεση που δέχτηκε ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του παρεμπορίου, στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας.

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση με πέτρες που δέχτηκαν, στις 11.30 το πρωί της Τρίτης, δημοτικοί αστυνομικοί, από άτομα τα οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονταν στο περίβολο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια για να αποκτήσει η πόλη την εικόνα που της αξίζει θα συνεχισθεί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να παρακολουθήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική Αστυνομία στην αντιμετώπιση του ζητήματος, δήλωσε:

«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και πρέπει να τις καταδικάσει κάθε Αθηναίος πολίτης. Δεν πτοούμαστε όμως, και θα συνεχίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια, ώστε η Αθήνα να έχει την εικόνα που της αξίζει».

Επίσης, o κ. Καμίνης έδωσε εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι με αιχμή το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Με αφορμή την επίθεση σε ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», κ. Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την εξής δήλωση:

«Η θέση μας διαχρονικά σε ότι αφορά τη στήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της για τον έλεγχο του παραεμπορίου, παραμένει σταθερή και αταλάντευτη. Καταδικάζουμε τα σημερινά γεγονότα στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας αλλά καλούμε τον κ. Καμίνη να αναλογιστεί τι έλεγε προεκλογικά, όταν κατηγορούσε τη Δημοτική Αστυνομία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τι ισχυρίζεται σήμερα».

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου καταδίκασε τη «ρατσιστική συμπεριφορά» της δημοτικής αστυνομίας, όπως τη χαρακτήρισε και τόνισε:

«Η έφοδος έρχεται μία μέρα μετά τις προτάσεις Παπανδρέου για συμμετοχή του Καρατζαφέρη στην νέα εκκολαπτόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, ο οποίος έβαλε όρο την κλιμάκωση των διώξεων κατά των μεταναστών με άρση του νόμου για την ιθαγένεια των μεταναστών».

Πηγή: Το Βήμα, Πρώτο Θέμα

Σχόλιο: Είναι η πολλοστή φορά που γίνεται επιχείρηση στον πεζόδρομο της Μασσαλίας και η πολλοστή φορά που οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται επίθεση. Η επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας έγινε με συνδρομή διμοιρίας της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης (ΥΑΤ) της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που όμως δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ το οποίο δίνει την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας έδρασαν από μόνοι τους, γεγονός το οποίο θεωρούμε ότι προκαλεί ερωτηματικά. Επίσης στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ότι η Μασσαλίας έχει γίνει άντρο παρεμπορίου εδώ και ένα χρόνο μετά από δυσπραγία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διαθέσει αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Πάντως από την περιγραφή που έχουμε για το σημερινό συμβάν προκύπτει ότι δίνεται δυσανάλογα μεγαλύτερη δημοσιότητα σε σχέση με σοβαρότερα περιστατικά του παρελθόντος, γεγονός το οποίο επίσης μας προκαλεί προβληματισμό. Ανακοίνωση για το συμβάν υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, η οποία ατυχώς εστιάζει στις δηλώσεις Καμίνη και όχι στο περιστατικό. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε στη συνέχεια συνάντηση με 35 ξένους δημοσιογράφους με θέμα την Αθήνα ως ταξιδιωτικό προορισμό(!), διαβάστε σχετικά εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου