Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

9 μήνες φυλάκιση για επίθεση κατά δημοτικών αστυνομικών και καταστροφή εξοπλισμού

Εκδικάστηκε σήμερα στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση που αφορούσε την επίθεση κατά συναδέλφων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας πριν περίπου 15 ημέρες. Το επεισόδιο είχε ως εξής: Δυο συνάδελφοι της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη διάρκεια της τακτικής τους περιπολίας στην απογευματινή βάρδια βεβαίωσαν παράβαση σε όχημα προκλητικά σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο σε μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Καθώς απομακρύνονταν από το σημείο προσήλθε ο οδηγός του οχήματος προτάσσοντας τις γροθιές του εναντίον των συναδέλφων και κάνοντας επιθετικές κινήσεις παρόμοιες με μποξέρ(!) απαιτώντας να μάθει ποιος τον έγραψε. Οι συνάδελφοι κράτησαν απόσταση και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, αλλά ο επίδοξος «πυγμάχος» απέσπασε τον φορητό εκτυπωτή που έφερε ο ένας συνάδελφος και τον εκτόξευσε με ορμή πάνω στο πεζοδρόμιο προκαλώντας του μεγάλη φθορά. Στη συνέχεια τον σήκωσε από το έδαφος και τον ξαναπέταξε άλλες δύο φορές καταστρέφοντάς τον. Οι συνάδελφοι κάλεσαν σε βοήθεια από τον ασύρματο και συνδρομή ΕΛ.ΑΣ. και στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν τον επιτιθέμενο τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας από αυτούς. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άλλοι συνάδελφοι, πεζοί και εποχούμενοι, που περιόρισαν τη δυνατότητα διαφυγής του δράστη ο οποίος συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της ΕΛ.ΑΣ.

Τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων όπου συνέχισε να είναι προκλητικός και επιθετικός ενώ πολύ γρήγορα(!) προσήλθε στο Τμήμα και ο δικηγόρος του. Στο Τμήμα πήγε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης ο οποίος ειδοποίησε τον Δήμο Αθηναίων για νομική συνδρομή. Υποβλήθηκε μήνυση κατά του επιτιθέμενου για απειλή, έργω εξύβριση, απλή σωματική βλάβη και φθορά δημόσιας περιουσίας. Όταν ο παραβάτης συνειδητοποίησε ότι θα τον μετέφεραν στο κρατητήριο και με παρότρυνση του δικηγόρου του έκανε -ψευδή- μήνυση κατά των συναδέλφων για εξύβριση, σε μια προσπάθεια να κάνουν πίσω οι συνάδελφοι και να γλυτώσει το αυτόφωρο και το κρατητήριο. Οι συνάδελφοι δεν πτοήθηκαν και μπράβο τους, και επέμειναν στη μήνυση.

Όταν ολοκληρώθηκε η καταγραφή των καταθέσεων και η υποβολή των μηνύσεων, μετά από τρεις περίπου ώρες, ειδοποιήθηκε για το συμβάν ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος αποφάσισε την κράτηση του δράστη και την παραπομπή του την επόμενη ημέρα στο Αυτόφωρο, ενώ τους συναδέλφους τούς έκρινε «αναγνωστέους» (με επιφύλαξη αν έχω συγκρατήσει την ορθή λέξη) και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και να αναγνωστεί η έγγραφη κατάθεσή τους στο Αυτόφωρο χωρίς οι ίδιοι να παραστούν.

Δεν γνωρίζουμε αν πήγε στο ακροατήριο η υπόθεση την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα, προφανώς ο δράστης ζήτησε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος, και η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σήμερα όπου οι συνάδελφοι κλήθηκαν ως μάρτυρες. Στο δικαστήριο ο άλλοτε υπεράνω των νόμων τσαμπουκάς νεοέλληνας ήταν σαν βρεγμένη γάτα και με κατεβασμένο κεφάλι απαντούσε στις ερωτήσεις των δικαστών.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 € την ημέρα, δηλαδή ο δράστης θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 2.700 €. Παράλληλα στο  αστυνομικό τμήμα είχε πληρώσει άλλα 100€ παράβολο για την υποβολή της ψευδούς μήνυσης κατά των συναδέλφων. Τα χρήματα, ο «λερωμένος» πλέον ποινικός του φάκελος αλλά και η νύχτα που πέρασε στο κρατητήριο είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει στο σωφρονισμό του και στο σεβασμό του από εδώ και εξής στους νόμους και σε αυτούς που έχουν αναλάβει την επιβολή του, έστω και αν αυτός ο σεβασμός δεν είναι έμφυτος (αυτό είναι καθαρά θέμα παιδείας), αλλά καταναγκαστικός.

Για την καταστροφή του εκτυπωτή και την αποζημίωση για το κόστος αντικατάστασής του θα ακολουθήσει άλλη δίκη με ενάγοντα τον Δήμο Αθηναίων, αν και μάθαμε ότι εμφανίστηκε συγγενής του στη Νομική Διεύθυνση του Δήμου και ζήτησε να πληρώσει το κόστος για να αποσυρθεί η σχετική αγωγή. Άγνωστο προς το παρόν τι πρόκειται να συμβεί.

Την ίδια ημέρα που είχε συμβεί το παραπάνω περιστατικό είχε συμβεί νωρίτερα και άλλο σοβαρό περιστατικό στην οδό Ερμού, όπου οδηγός έπεσε σκόπιμα με τη μοτοσικλέτα του πάνω σε συναδέλφους στον πεζόδρομο, όταν του έκαναν νόημα να σταματήσει, τραυματίζοντάς τους. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοι παρά τη ψευδή μήνυση που υπέβαλε ο δράστης. Για αυτό το συμβάν θα ενημερωθείτε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση.
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου