Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Έπεσαν... μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΕ - Έδειραν δήμαρχο!

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στους εργαζόμενους στους δήμους, την κυβέρνηση και τους δημάρχους φαίνεται πως μόλις... άρχισε! Πρώτο... θύμα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στο κέντρο της Αθήνας μύριζε... μπαρούτι. Και η «φωτιά» δεν άργησε να ξεσπάσει! Οι συγκεντρωμένοι της ΠΟΕ ΟΤΑ έκαναν... ντου στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ και έφτασαν ως τον τρίτο όροφο, εκεί που επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Επιτροπής. Αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα στη συνέχεια.

Όταν ο Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώτος δήμαρχος που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων, ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν από την αίθουσα, τα πνεύματα οξύνθηκαν. "Έπεσαν" μπουνιές, του πέταξαν μπουκάλια και αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδευόμενος από την αίθουσα!

Οι δηλώσεις Κουκουλόπουλου με τις οποίες ο υφυπουργός Εσωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η απειλή μη πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα στους δήμους, ήρθαν να δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα!

Δήμαρχοι προπηλακίστηκαν, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν πως «δεν έχουμε να φάμε κι εσείς μας τα παίρνετε όλα!».

Πηγή, video, φωτογραφίες:

Σημείωση: Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών είναι ο δήμαρχος που προκάλεσε τη ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εργαζομένους με την υιοθέτηση ωραρίου για τους υπαλλήλους διαφορετικό από αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του ΥΔιΜΗΔ, και μάλιστα οι παράνομες αποφάσεις είχαν επικυρωθεί από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, δείτε την σχετική μας ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου