Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πρόβλημα έλλειψης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Αθηναίων

Αποκαθίσταται σταδιακά από σήμερα το πρόβλημα έλλειψης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης, που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες, στην περιφέρεια του δήμου Αθηναίων.

Από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκε έλλειψη σε κάρτες στάθμευσης στα σημεία πώλησης, γεγονός που ταλαιπώρησε χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι, μάταια, αναζητούσαν κάρτες για να σταθμεύσουν το όχημά τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, Αναστάσιο Αβραντίνη, η έλλειψη οφείλεται στο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καθυστερήσει την έγκριση ανάθεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών του δήμου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί ένας αριθμός καρτών για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αθήνας.

Από σήμερα, ωστόσο, ξεκίνησε εκ νέου η διανομή καρτών στα σημεία πώλησης, περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, από όπου και οι επισκέπτες του δήμου Αθηναίων μπορούν να τις προμηθεύονται κανονικά.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τμηματάρχης ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Κολοβός, «το σύστημα επανέρχεται σταδιακά σε λειτουργία. Ο δήμος Αθηναίων, ενημερώνεται για την επάρκεια των καρτών και σε όποια σημεία παρατηρείται έλλειψη, οι υπάλληλοι της δημοτική αστυνομίας δε θα βεβαιώνουν παραβάσεις των επισκεπτών». Εκτίμησε, δε, ότι το προσεχές διήμερο το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, οι οδηγοί οφείλουν να αναζητούν και να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Αβραντίνης, διευκρίνισαν ότι «ο δήμος θα δικαιώσει και θα σταθεί δίπλα στον πολίτη που τυχόν έχει πάρει από λάθος κάποια κλήση, εξαιτίας του προβλήματος, που προέκυψε».

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, κατ’ εντολήν του δήμου Αθηναίων, δεν κατέγραφε ούτως ή άλλως τις παραβάσεις για παράνομη στάθμευση στις θέσεις των επισκεπτών τις ημέρες, που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε διαβάσεις, θέσεις μονίμων κατοίκων, φόρτωσης-εκφόρτωσης, αναπήρων, δικύκλων, και σε άλλες ειδικές θέσεις, που προβλέπονται από τον ΚΟΚ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλιο: Να επιβεβαιώσουμε ότι από την Παρασκευή που προέκυψε το πρόβλημα το οποίο οφείλεται στην ανάδοχο εταιρεία και όχι στο Δήμο Αθηναίων μέχρι και σήμερα που αποκαταστάθηκε, σταμάτησαν να βεβαιώνονται παραβάσεις σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και η αστυνόμευση περιορίστηκε σε χώρους στάθμευσης κατοίκων καθώς και στις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Γεγονός είναι ότι ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος που έψαχνε μάταια από περίπτερο σε περίπτερο να εντοπίσει σημείο διάθεσης καρτών, καθώς ο δήμος δεν είχε ενημερώσει το κοινό για το πρόβλημα και οι μόνες πληροφορίες που δίνονταν για την ατελή στάθμευση ήταν από το τηλεφωνικό μας κέντρο. Σημειώνουμε ότι οι πωλήσεις καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελούν την πρώτη πηγή εσόδων για το Δήμο Αθηναίων και κάθε ημέρα που δεν κυκλοφορούν υφίσταται οικονομική ζημιά ο δήμος. Κατά τη γνώμη μας εν έτει 2011 είναι ξεπερασμένη η χρήση ξυστών καρτών που προϋποθέτουν και χάσιμο χρόνο για τον εντοπισμό σημείου πώλησης, ενώ θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί εναλλακτικές μέθοδοι, όπως π.χ. στάθμευση μέσω sms, ενώ το σύστημα τηλεφωνικής στάθμευσης που υποτίθεται ότι διαθέτει η ανάδοχος εταιρεία προϋποθέτει και αυτό την αγορά καρτών προπληρωμένου χρόνου που επίσης δεν διακινούνται! Πάντως η λύση στη διάθεση των καρτών είναι προσωρινή και δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός τις επόμενες ημέρες να σταματήσει εκ νέου η διάθεσή τους!

Διαβάστε επίσης: http://ekeda.blogspot.com/2011/10/blog-post_2645.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου