Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Περιφέρεια Αττικής: Εκδόθηκαν τα φύλλα επίταξης των απεργών

Στους απεργούς και στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων παραδίδονται μέσα στα επόμενα 24ωρα τα φύλλα επίταξης, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσής τους, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Θα χρειαστεί μια εβδομάδα να καθαρίσουν οι δρόμοι, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε απεργούς των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων αναμένεται να επιδοθούν χιλιάδες φύλλα επίταξης, μέσα στα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αττικής.
 
Με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, που αφορούν εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας 64 σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, δύο δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.
 
"Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα" τονίζει, σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση της έκδοσης των φύλλων επίταξης, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα.
 
"Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το ίδιο άμεσα και η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς η Αττική ασφυκτιά και η υγεία των πολιτών της διατρέχει άμεσο και ακραίο κίνδυνο", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρός και απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να επικρατήσει το αίσθημα προστασίας των πολιτών.
 
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, εκτίμησε ότι μετά την επίδοση των φύλλων επίταξης, θα χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα για να καθαρίσουν οι δρόμοι του λεκανοπεδίου.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63475376

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου