Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ για τις χθεσινές και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις


Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 356  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με διάφορες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις Υπουργείων και Υπηρεσιών του Δημοσίου συνέχισαν, σήμερα Τρίτη Οκτωβρίου 2011, οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι - Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος.


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απαντούν, στέλνοντας ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Αντιδρούν στο Νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο, στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, της συνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και θα στερήσουν από το Δημόσιο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ανάγκη για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.  

Καταλήψεις ή/και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου), Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις Έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, στον Ευαγγελισμό, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης και στις Υπηρεσίες Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς σε Δημοτικά Κτίρια (εκτός των Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι), Αμαξοστάσια και Εργοτάξια των Δήμων και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Τετράωρη στάση έκαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (11.30 με τέλος του ωραρίου), οι οποίοι πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών και πορεία προς τη Βουλή. 
Με απόφασή τους οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις του Δημοσίου -και τη στήριξη - κάλυψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - δρομολογούν άμεσες κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας για όλες τις μέρες της εβδομάδας και Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 10.00 το πρωί.

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στα γραφεία της κάθε Ομοσπονδίας και θα ξεκινάει πορεία από την Γ΄ Σεπτεμβρίου προς τα Υπουργεία και τη Βουλή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου