Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη σε κτήρια της δημοτικής αστυνομίας & του Δήμου Αθηναίων

Μια εβδομάδα συμπλήρωσε η κατάληψη στο κεντρικό κτήριο της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στην Αγίου Κωνσταντίνου. Παράλληλα συνεχίζονται οι μονοήμερες καταλήψεις εκ περιτροπής και στα περιφερειακά κτήρια των τμημάτων στις δημοτικές κοινότητες, αλλά και στο Τμήμα Εμπορίου στο κέντρο. Οι καταλήψεις γίνονται από το Σ.Δ.Α.Α. παρουσία μελών του Δ.Σ.


Σε κατάληψη και το δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Λιοσίων από το Σ.Ε.Δ.Α. (Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων), αλλά και το κτήριο της πολεοδομίας στη Σωκράτους.

Πάρτι κάνουν οι μικροπωλητές σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι οι αστυφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχουν στα μεικτά συνεργεία εργάζονται κανονικά. Όσο για την παράνομη στάθμευση και το επακόλουθο κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι οδηγοί και πεζοί απευθύνονται στην Άμεση Δράση για να λάβουν την τυποποιημένη απάντηση «καλέστε τη δημοτική αστυνομία», που βέβαια δεν θα πάρει ποτέ την καταγγελία. Η κατάσταση τις βραδινές ώρες στο ιστορικό κέντρο είναι τραγική με όλες τις μορφές παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε πλήρη έξαρση (πρακτικά έχουμε γυρίσει χρόνια πίσω), επακόλουθο της εξαφάνισης τόσο της δημοτικής αστυνομίας, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίες οι άντρες της οποίας είναι απασχολημένοι να συνοδεύουν τα -χωρίς πινακίδες και χωρίς μεταφορική άδεια πολλές φορές- φορτηγά των ιδιωτικών εταιρειών αποκομιδής με τους ανασφάλιστους εργάτες, ή να ενισχύουν τα μέτρα τάξης που σχετίζονται με κινητοποιήσεις.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι από κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έχει μεταδοθεί η κατάληψη στα κτήρια του Δήμου Αθηναίων, αλλά και ούτε ένα ρεπορτάζ από την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της πόλης (και όχι μόνο) την ημέρα και τη νύχτα.

Το Σ.Δ.Α.Α. συμμετέχει στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα, η προσυγκέντρωση είναι 9:45 στην είσοδο της υπηρεσίας. Να είστε όλοι εκεί, σε όποια βάρδια κι αν δουλεύετε. Αν κάποιος μείνει πίσω, ας βοηθήσει τουλάχιστον στην περιφρούρηση. Το ίδιο ισχύει και για τη μεγάλη αυριανή συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου