Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο λόγω... υπονόμευσης;

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων

Σε νέα βάση τίθεται πλέον το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση διαμηνύει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη πειθαρχικών μέτρων ή ακόμη και απολύσεις για πειθαρχικά παραπτώματα ή υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος και να τροποποιήσει τους κανονισμούς λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων.


Με τον τρόπο αυτό και βάσει δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Η. Μόσιαλου, φουντώνει εκ νέου το μέτωπο κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ, καθώς φαίνεται πως το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων δεν τίθεται πλέον μόνο σε οικονομική βάση, αλλά και σε επίπεδο πιέσεων της κυβέρνησης προς μεγάλες ομάδες είτε για λόγους «ενίσχυσης της παραγωγικότητας» είτε στο πλαίσιο της γενικότερης διοικητικής αλλαγής που επιχειρείται (ενιαίο μισθολόγιο, ωράριο, κατάργηση επιδομάτων, κλπ.).

Χαρακτηριστικό δε σε αυτό το πλαίσιο είναι και το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, έβαλε στην ίδια ζυγαριά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και τους ανέργους, λέγοντας ότι οι μεν είναι όσοι και οι δε.

Αφορμή για το νέο αυτό επεισόδιο δόθηκε από την παρότρυνση της ΑΔΕΔΥ περί μη είσπραξης των εσόδων από τις εφορίες και εν όψει αυτών ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος θα αντιμετωπιστεί με πειθαρχικά μέσα και τόνισε σχετικά: «Υπάρχουν πειθαρχικά. Τα πειθαρχικά θα πρέπει να λειτουργήσουν, θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν μπορείς στα πειθαρχικά συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Άρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα πειθαρχικά συμβούλια».

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Επικρατείας επανέφερε μία από τις παλαιές και ξεχασμένες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ, με βάση την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια θα πρέπει να αντικατασταθούν από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, «θα προασπίζουν το συμφέρον το δικό σας, το δικό μου, του κάθε άνεργου, του κάθε εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα, του κάθε αξιοπρεπούς δημοσίου υπαλλήλου».

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=414757&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου