Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαδικασία κατάσχεσης & καταστροφής προϊόντων υπαίθριου εμπορίου

Σας είχαμε ενημερώσει ότι στις διατάξεις του Νόμου 3982 (Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις) και συγκεκριμένα στο άρθρο 74, παρ. 11 τροποποιείται η διαδικασίας κατάσχεσης και καταστροφής προϊόντων υπαίθριου εμπορίου (η σχετική ανάρτηση εδώ).

Διευκρινιστική εγκύκλιο πάνω στο άρθρο 74, παρ.11 του νόμου εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:



     Η καταστροφή των εμπορευμάτων υπαίθριου εμπορίου γίνεται άμεσα και επί τόπου με κάθε πρόσφορο μέσο, ακόμη και της ρίψης εντός απορριμματοφόρου ή με ανεξίτηλο χρωματισμό ( σπρέι ).
     Αν η επιτόπια καταστροφή των εμπορευμάτων δεν είναι δυνατή ή κατά την διαδικασία της κατάσχεσης το μόνο ελλείπον στοιχείο είναι η κατοχή της άδειας και γίνει επίκληση ύπαρξης αυτής, τα παράνομα προϊόντα συσκευάζονται σε σάκους, μεταφέρονται σε αποθηκευτικούς χώρους και καταστρέφονται αμελλητί. Τα παράγωγα προϊόντα της καταστροφής δύνανται να διατίθενται για ανακύκλωση.
     Στην περίπτωση που το μόνο ελλείπον στοιχείο είναι η κατοχή της άδειας και γίνει επίκληση της ύπαρξης αυτής, παρέχεται στον ενδιαφερόμενο τριήμερη προθεσμία προσκόμισης των νόμιμων εγγράφων στην αρμόδια για την κατάσχεση αρχή, τα δε κατασχεθέντα προϊόντα καταστρέφονται μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής.
     Επισημαίνουμε ότι, οι διατάξεις της με αρίθμ. Κ1-1178/7-6-07 Υ.Α. (ΦΕΚ 1034 Β’ & 1390 Β’), που εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρ.11 του ν.3377/2005, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρ.13 του ν.3557/2007, παύουν να ισχύουν.

Διαβάστε όλόκληρη την εγκύκλιο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου