Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τη μισθοδοσία του Αυγούστου 2011

 Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Μετά από επικοινωνία μας με το Λογιστήριο του Δήμου Αθηναίων, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους ότι στη μισθοδοσία του Αυγούστου η μείωση των αποδοχών οφείλεται μόνο στην αύξηση της παρακράτησης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) με βάση τις αλλαγές στη φορολόγηση που επέφερε ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου (Νόμος 3986, άρθρο 27). Η παρακράτηση αφορά το μήνα Αύγουστο και αναδρομικά το μήνα Ιούλιο.

Η ειδική εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) 1% και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας 2% (σύνολο 3%) δεν έχει παρακρατηθεί για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι στη μισθοδοσία του επόμενου μήνα πιθανότατα θα γίνει αναδρομικά η παρακράτηση και για αυτούς τους 2 μήνες.

Ενδεχόμενη αυξημένη μείωση που είδαν κάποιοι συνάδελφοι στις αποδοχές τους οφείλεται σε κρατήσεις που αφορούν συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους ότι αντίγραφο της μισθοδοσίας τους υπάρχει στο Τμήμα Οικονομικών & Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού, στον 5ο όροφο του κτηρίου της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου μπορούν να το παραλάβουν. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά τη μισθοδοσία σας και να γνωρίζεται επακριβώς τις αποδοχές σας και τις κρατήσεις σας ώστε να διορθωθούν άμεσα ενδεχόμενα λάθη.

Επειδή το θέμα της μισθοδοσίας είναι πολύ σημαντικό, και επειδή το τρέχον σύστημα παραλαβής αντιγράφου της μισθοδοσίας είναι δύσχρηστο καθώς όλοι οι συνάδελφοι από 8 διαφορετικά σημεία της Αθήνας πρέπει να μεταβαίνουν στην Αγίου Κωνσταντίνου για να εντοπίσουν μόνοι τους τη μισθοδοσία ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες και χωρίς κανέναν έλεγχο για το ποιος παραλαμβάνει τι, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου την Τετάρτη 10 Αυγούστου θα θέσει το θέμα αποστολής των αντιγράφων μισθοδοσίας στις Γραμματείες των τμημάτων ώστε οι υπάλληλοι να τα παραλαμβάνουν από εκεί.

Ενημερώνουμε τέλος τους συναδέλφους ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο σχέδιο νόμου με θέμα "Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης" επίκειται μείωση στο κίνητρο απόδοσης κατά 50% αναδρομικά από 1η Ιουλίου 2011. (Κατά λέξη: Μειώνονται από 1.7.2011 κατά ποσοστό 50% το ποσό της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του ν.3205/2003 (Α΄ 297), όπως ισχύει). Η ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου θα γίνει αυτές τις ημέρες και θα ακολουθήσει η έκδοση του νόμου σε Φ.Ε.Κ. Την περικοπή του κινήτρου απόδοσης θα την δούμε στη μισθοδοσία μας τους προσεχείς μήνες (αναδρομικά από 1η Ιουλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου