Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μέτρα για την αποκατάσταση και φύλαξη των πεζοδρόμων της περιοχής Θησείου - Ακροπόλεως

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θέτει σε εφαρμογή από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 επικαιροποιημένο και εξειδικευμένο σχέδιο δράσης, για τη σωστή και αποτελεσματική φύλαξη των πεζοδρόμων της περιοχής Θησείου - Ακροπόλεως, δηλαδή των οδών Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νότιο τμήμα της Ερμού.


Συγκεκριμένα από την ημερομηνία αυτή θα τοποθετηθούν κινητά κάγκελα τύπου ΕΛΠΑ στις συμβολές των παρακάτω οδών:

Από Σταθμό Θησείου έως Πειραιώς :
  • Ερμού & Ασωμάτων
  • Ερμού & Μελιδόνη
  • Ερμού & Θεσσαλονίκης
  • Ερμού & Πειραιώς

Άνω του Σταθμού Θησείου
  • Αποστόλου Παύλου & Επταχάλκου
  • Αποστόλου Παύλου & Λουμπαδιάρη
  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου & κόμβο Φιλοπάππου
  • Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας

Παράλληλα στα παραπάνω σημεία καθώς και εντός των πεζοδρόμων θα υπάρχει συνεχής και εντατική αστυνόμευση από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας.

Η διέλευση οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά), εκείνα που διαθέτουν σχετική άδεια και για τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων αυστηρά και μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες τροφοδοσίας των πεζοδρόμων (07:00- 09:00 & 15:00 - 17:00).

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η απελευθέρωση παρανόμως κατειλημμένου δημόσιου χώρου, η αποκατάσταση της λειτουργίας των πεζοδρόμων της πόλης, η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των πεζών από αυτούς, και η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και της καθημερινότητας των πολιτών.

Πηγή: http://www.cityofathens.gr/node/13019

3 σχόλια:

  1. Επιθυμώ, πρώτα απ΄όλα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την πολύτιμη συμβολή σας στη συλλογική γνώση και πληροφόρηση.
    Είναι αλήθεια ότι η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που θα πρέπει να ανταποκριθεί στην προσπάθεια να εκπληρώσει τα θεσμικά της καθήκοντα. Η εφαρμογή το μέτρου αποκλεισμού των πεζόδρομων είναι μια νέα αύξηση καθηκόντων στο τομέα επιτήρησης και ελέγχου της Δ.Α. Με όλη την διάθεση να συμβάλλουμε να εξασφαλιστεί η σταδιακή προσαρμογή επιχειρήσεων και των δημοτών στα νέα δεδομένα, ας λάβουμε υπόψιν και ας υπολογίσουμε την ανεπάρκεια του εξοπλισμού σε μηχανοκίνητα μέσα, τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι να εργαστούμε, την πολύωρη ορθοστασία χωρίς διάλλειμα και σίγουρο είναι ότι όλα αυτά καθιστούν δύσκολο το έργο μας και θα ακυρώσουν τη συνολική προσπάθεια.
    Είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσετε ότι πρέπει να υπάρξει η κατανόηση και η συνείδηση των επιφορτισμένων προβλημάτων στην Διεύθυνση με την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ομαλή παρουσία μας στις στάσιμες περιπολίες και να αποτρέψει ή να σταματήσει αυτήν την παρακμή της ταλαιπωρίας.
    Απόδειξη ότι, μέσα στο πρόσφατο παρελθόν η λήψη μέτρων για αναβάθμιση του εμπορικού και ιστορικού τριγώνου ΄κλειδώθηκαν΄σύντομα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αποτυχημένο εγχείρημα.
    Σας ζητώ να εξακολουθήσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μείνουν τα κάγκελα και οι πεζόδρομοι να εξυπηρετούν το λόγο για τον οποίο κατασκεβάστηκαν,
    να μπορεί ο αθηναίος και ο επισκέπτης της Αθήνας να χαρεί την βόλτα του μή φοβούμενος να τον πατήσει μηχανάκι ή αυτοκίνητο και επιτέλους να σταματήσει και αυτή η ασυδωσία του παρκάρίσματος σε πλατείες και πεζόδρομους.Ας ελπίσουμε να εφαρμοστεί παρόμιο μέτρο και στους πεζόδρομους της Ερμού και της Βουκουρεστίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς τα μέτρα αστυνόμευσης δεν μπορούν να αποκαταστήσουν το έλλειμμα παιδείας που χαρακτηρίζει τον Έλληνα οδηγό. Πόροι και ανθρώπινο δυναμικό σπαταλώνται για να επιβληθούν τα αυτονόητα, στερώντας βέβαια τους δημότες (και τους πολίτες γενικότερα) από άλλες υπηρεσίες. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι και αυτό κομμάτι της δουλειάς μας και δεν θα το προτάξουμε ποτέ ως δικαιολογία για να μην την κάνουμε. Από την άλλη δεν μπορεί να υπάρχει από ένας δημοτικός αστυνομικός όλο το 24ωρο σε κάθε σημείο της πόλης για την εφαρμογή των αυτονόητων. Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας και ελπίζουμε και άλλοι συνάδελφοι να μπουν στη διαδικασίας να μοιράζονται τη γνώμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή