Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδιο για επίδομα θέσης ευθύνης στη Δημοτική Αστυνομία

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον καθορισμό του επιδόματος του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο, γίνεται γνωστό ότι «το Υπουργείο έχει προβεί στην προώθηση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος ευθύνης για τις θέσεις ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 8 του ν. 3731/2008, το οποίο έχει αποσταλεί για συνυπογραφή από τον συναρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών».
Η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, για το επίδομα ευθύνης στους ένστολους της Δημοτικής Αστυνομίας, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά την κατάθεση σχετικής αναφοράς προς τους συναρμόδιους υπουργούς από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Καταχανά, οι οποίοι υπενθύμιζαν ότι εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει το επίδομα θέσης ευθύνης.
Υπενθύμιζαν, εξάλλου, ότι η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης έχει προβλεφθεί από το νόμο για την Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια.
Την αναφορά είχε καταθέσει, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτης Κουβέλης.
Στο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα θέσης ευθύνης και τη συνεργασία των δύο Υπουργείων, αναφέρεται και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης σημειώνοντας, όμως, σε έγγραφό του ότι «τυχόν γενικότερα αιτήματα για την αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων κατά το έτος 2011, αντίκεινται στις ρυθμίσεις της εισοδηματικής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου