Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στο συλλαλητήριο

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 14, 10:00 π.μ.

 
Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 225

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011.


Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και από εκεί θα κινηθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 π.μ. το απεργιακό συλλαλητήριο.

Με σύνθημα «δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο συνεχής αγώνας…», οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την επικουρική ασφάλιση, στην υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών. Το δε «νέο μισθολόγιο» η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί ως όχημα για τη διαιώνιση της λιτότητας και την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων των μισθωτών.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο. Οδηγούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στη φτώχια και την εξαθλίωση και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση. Με μύθους και ψευτοδιλήμματα προσπαθούν να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα των εργαζομένων και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τις πολιτικές αυτές. Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση τους χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της Εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου