Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δημοτική αστυνομία «καλών τρόπων» οργανώνεται στο Παρίσι

1
Το μέτρο αυτό επιτρέπει να διατηρείται η πόλη καθαρή και να σταματήσουν οι χοντράδες. Σημειωτέον ότι το Παρίσι δεν διέθετε μέχρι σήμερα Δημοτική Αστυνομία.
Από το Σεπτέμβριο, ένα νέο σώμα 1.900 δημοτικών υπαλλήλων θα αλωνίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας, μοιράζοντας προειδοποιήσεις και πρόστιμα σε όσους πετούν αποτσίγαρα και τσίχλες, δεν μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους, κάνουν θόρυβο και ουρούν δημοσίως.

Αντικείμενο, η καθαριότητα. Στόχος, τα απορρίμματα. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, η Anne Hidalgo, ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί πράσινη ομάδα κρούσης κατά των απολίτιστων στην πρωτεύουσα. Θα επιφορτιστεί με την πάταξη των ανάρμοστων συμπεριφορών, τη διατάραξη της κοινής ησυχίας, αλλά ο ρόλος της θα είναι και εκπαιδευτικός.

Στις Κάννες, υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο. 30 δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ριχτεί στον αγώνα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της πόλης και την τιμωρία των κάθε λογής άξεστων. Τα πρόστιμα πέφτουν βροχή: €180 για όποιον ανακουφίζεται δημοσίως, €68 για όποιον δεν πάει βόλτα με λουρί το σκύλο του, €11 αν δεν μαζεύει τα κακά του.

Το μέτρο αυτό επιτρέπει να διατηρείται η πόλη καθαρή και να σταματήσουν οι χοντράδες. Σημειωτέον ότι το Παρίσι δεν διέθετε μέχρι σήμερα Δημοτική Αστυνομία. Ωστόσο, ο αριθμός των παραβάσεων σχετικά με την αδιάκριτη ρίψη σκουπιδιών έχει αυξηθεί κατά 2.218% μέσα σ’ ένα χρόνο.

Μάστιγα των πεζοδρομίων, τα αποτσίγαρα έχουν επίσης μπει στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής του Παρισιού. H αποκομιδή τους υπολογίζεται στους 350 τόνους κατ’ έτος. Για να βιοδιασπαστεί μια γόπα απαιτούνται 12 χρόνια, ενώ μπορεί να μολύνει 500 λίτρα νερού.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όμως, έχουν ήδη επιβληθεί 2.000 πρόστιμα των €68. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ γίνει στην Πόλη του Φωτός. Κι από δω και πέρα, θα αφορούν σ’ όλες τις γυφτιές που βρομίζουν το δημόσιο χώρο. Της τσίχλας που πετιέται ανέμελα συμπεριλαμβανομένης. Για να ευαισθητοποιηθούν οι καπνιστές, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη από τον περασμένο Ιούλιο κάλαθοι αχρήστων με τασάκι και πυρίμαχη σακούλα. Στο 9ο διαμέρισμα, η δημοτική Αρχή πήγε το πράγμα παραπέρα. Έχει βάλει μπροστά δοκιμαστικά την ανακύκλωση των αποτσίγαρων στα καφέ και τα εστιατόρια.
Στις Κάννες, υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο. 30 δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ριχτεί στον αγώνα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της πόλης και την τιμωρία των κάθε λογής άξεστων.

Το ειδικό σώμα θα αναλάβει δράση από τη 12η Σεπτεμβρίου του παρόντος έτους. Και απώτερος στόχος είναι να απαρτίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ από 1.900 δημοτικούς υπαλλήλους, οικονομικών επιτρέποντος.

Η δημοτική Αρχή δεν ποντάρει μόνο στην καταστολή. Θέλει να αξιοποιήσει και την καλή προαίρεση των πολιτών. Μέσω της εφαρμογής για κινητό DansMaRue, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να δώσουν πληροφορίες για εγκαταλειμμένα αντικείμενα, βρόμικους χώρους ή χαλασμένες εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ευχής έργο θα ήταν ένα τέτοιο σώμα να οργανωνόταν, φίλτατε Καμίνη (και αν σε άφηναν) και στην Αθήνα. Ώστε να γίνει μια πρωτεύουσα που θα καταφέρει κάποτε να αυξήσει τα έσοδά της από την τουριστική κίνηση, αλλά και να μειώσει τις εντάσεις τούτες τις δύσκολες εποχές μεταξύ των δημοτών της.

Πηγή: Andro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου