Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κ. Βερναδάκη - Αναγνώριση του χρόνου διαθεσιμότητας ως χρόνου πραγματικής υπηρεσίας;

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/1/16, προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής πρώην εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χρ. Βερναρδάκη για τα θέματα των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με το νόμο 4172/13 και επανήλθαν με το νόμο 4325/15.

Τα δύο από τα τρία αιτήματα  που συζητήθηκαν είχαν θετική έκβαση και μας δόθηκε η προτεινόμενη διάταξη στο υπό κατάθεση αύριο νσχ του Υπουργείου που αναφέρει ότι: “ο χρόνος της διαθεσιμότητας θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη” και ότι

 “ για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ για οποιοδήποτε λόγο και για τους οποίους δεν εκδόθηκε ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης, το χρονικό διάστημα από τις 22/3/14 μέχρι τη δημοσίευση του ν.4325/15 (11/5/15) θεωρείται ως χρόνος κατά τον οποίο είχε παραταθεί η διαθεσιμότητα”.

 Για το τρίτο αίτημα της καταβολής των μισθολογικών απωλειών του 25% του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας, δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ
Για να δείτε το Υπόμνημα που είχε κατατεθεί σε pdf … εδώ 

Πηγή: http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=9747

Διαβάστε παρακάτω το υπόμνημα που είχε γίνει στις 11/2015
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση αδικιών της διαθεσιμότητας
Κύριε Υπουργέ,
Η επαναφορά (με το ν. 4325/2015 (Φ.Ε.Κ.47τ.Α΄/11-5-2015) «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις») των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις θέσεις που κατείχαν και η επανασύσταση των καταργημένων ειδικοτήτων της Δ/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (με το ν.4327/2015 (Α΄ 50) «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις») , αποτέλεσαν νίκες του εκπαιδευτικού κινήματος και των σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων που δώσαμε τα τελευταία χρόνια για την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και του ακρωτηριασμού της δημόσιας εκπαίδευσης.
Όμως για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας, εκκρεμεί η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων, τα οποία διεκδικούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Ζητάμε να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε:
•    Να αναγνωριστεί πλήρως η υπηρεσία της διαθεσιμότητας. Ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, να συνυπολογίζεται αυτοδίκαια ως εκπαιδευτική, διδακτική υπηρεσία, για κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή και για όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
•    Να χαρακτηριστεί ως χρόνος παραμονής σε διαθεσιμότητα, το διάστημα από 22/3/2014 έως 11-5-2015, για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ και για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
•    Να καταβληθούν οι μισθολογικές απώλειες του 25%, του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου