Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

«Περιμένοντας τη δικαίωση», του Θεόδωρου Θωμαΐδη - Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για την πλήρη αποκατάσταση των εργαζομένων της Δημ. Αστυνομίας

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε Υπουργό, Βουλευτή που επιθυμεί να κάνει κάτι για την αποκατάσταση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας που εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της «διαθεσιμότητας-κινητικότητας».


Στις 23-9-2013 βρεθήκαμε, μέσα σε μια νύκτα, σε καθεστώς διαθεσιμότητας αφού η τότε κυβέρνηση κατήργησε την Υπηρεσία μας χωρίς κανένα  ουσιαστικό λόγο και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα . Έκτοτε εμείς και οι οικογένειες μας βιώσαμε καταστάσεις που δεν τις ευχόμαστε για κανένα εργαζόμενο . Τεθήκαμε ως πειραματόζωα σε μια φαιδρή και συγχρόνως τραγική διαδικασία «κινητικότητας», ουσιαστικά σε ένα στυγνό εκβιασμό μεταξύ οποιασδήποτε εργασίας ανά τη χώρα και της ανεργίας. Κάποιοι βρέθηκαν  στα 55 τους από τη Θεσσαλονίκη στη Σάμο και τη Κεφαλλονιά, άλλοι στην Κομοτηνή, τον Πολύγυρο, την Πρέβεζα και τη Νιγρίτα , όλοι σε θέσεις που ουδέποτε θα επέλεγαν, αν είχαν πραγματικά αυτή τη δυνατότητα. Η λίστα είναι μεγάλη και πίσω από κάθε περίπτωση υπάρχουν οικογενειακές ιστορίες που δεν είναι της παρούσης αλλά ο καθένας μπορεί να φανταστεί.


Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτέλεσε μια τεράστια δικαίωση για όλους εμάς που δεν σταματήσαμε να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο το παράλογο της κατάργησης, που έδωσε άλλη μια πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στη χώρα μας. Ο ενθουσιασμός της δικαίωσης όμως έμεινε στη μέση αφού μέχρι και σήμερα μόνο ένα μικρό ποσοστό των Δημοτικών Αστυνομικών γεύτηκαν τη χαρά της επιστροφής στη δουλειά τους. Για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, δημόσιο συμφέρον λένε κάποιοι, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που μετατάχθηκαν βιαίως σε Καταστήματα Κράτησης, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Υπουργείο Οικονομικών παρά την επιθυμία τους δεν μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και στους τόπους κατοικίας τους και συνεχίζουν να βιώνουν με ακόμα χειρότερο τρόπο την αδικία, τη φορά αυτή από αυτούς που υποτίθεται ότι θα τους δικαίωναν. Αποτέλεσμα αυτού του διαχωρισμού σε παιδιά και αποπαίδια, σημάδια μιας άλλης πολιτικής και όχι μιας προοδευτικής, δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης των εργαζομένων, ήταν πολλοί Δήμοι να μην προχωρήσουν στη επανασύσταση της Υπηρεσίας και αυτοί που το τόλμησαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης.

Τέλος λίγα λόγια για το δημόσιο συμφέρον, μια έννοια που έχει γίνει λάστιχο ανάλογα με τα επιθυμίες του καθενός. Το 2013 τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και να εισπράξουμε ως χώρα τη δόση των τοκογλύφων. Τα  συμφέροντα των εργαζομένων, των δημοτών και των Δήμων μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Το 2015 το δημόσιο συμφέρον επέβαλλε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και το όφελος φαίνεται στην καθημερινότητα των πόλεων που επαναλειτουργεί η Υπηρεσία. Όπως επίσης φαίνεται και η υποστελέχωση αφού μόλις το 1/3 των Δημοτικών Αστυνομικών κατάφερε να επιστρέψει. Ποιο ακριβώς δημόσιο συμφέρον εξυπηρετεί η συνέχιση της παραμονής έμπειρων και εκπαιδευμένων με δημόσιο χρήμα Δημοτικών Αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες παρά τη θέληση τους ; 


 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 
ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.


ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση από: http://www.dimastin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου