Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση-πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου για μετάταξη μονίμων & ΙΔΑΧ υπαλήλων του δήμου σε θέσεις κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο άρθρο 19 του ν. 4325/2015 υπάρχει πρόβλεψη για δυνατότητα μετάταξης στη Δημοτική Αστυνομία μονίμων υπαλλήλων άλλων κλάδων που δεν έχουν κλείσει το 35ο έτος της ηλικίας τους μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης με τα λοιπά κριτήρια, τη διαδικασία εκπαίδευσης, κλπ. Ο Δήμος Αγρινίου, κράτος εν κράτει, αποφάσισε από μόνος του(!) την έκδοση ανακοίνωσης-πρόσκλησης για 3 θέσεις κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, 2 θέσεις ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, και 2 θέσεις ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, με μετάταξη μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ΙΔΑΧ(!) που υπηρετούν στο Δήμο Αγρινίου, άλλου κλάδου της ίδιας κατηγορίας. Ακόμη πιο γελοίο είναι ότι επικαλείται και το Π.Δ. 135/2006, που προβλέπει μόνο νέες προσλήψεις στον κλάδο, όριο ηλίκιας 26 ή 30 ανάλογα την κατηγορία και φοίτηση στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας που πλέον έχουν καταργηθεί!

Πέρα από την προφανή παρανομία, μια τέτοια κίνηση αποτελεί και τροχοπέδη για τους συναδέλφους των Καταστημάτων Κράτησης που βασίζονται στα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας για την επάνοδό τους. Επειδή η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν δραστηριοποιείται ως παράταξη, φέρνουμε το θέμα στην επιφάνεια ώστε να ασχοληθούν αυτοί που μπορούν. Καλό θα ήταν να ενημερωθεί άμεσα το Υπουργείο Εσωτερκών, ο τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών, και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση στη Δι@ύγεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου