Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Προκήρυξη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου - Οι αγώνες ενάντια στα μνημόνια συνεχίζονται!

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2015 
Αριθμ. Πρωτ.: 782

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

          Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.


          Μια εβδομάδα μετά τις μεγαλοστομίες για «εξουσία στο λαό» για  «άμεση δημοκρατία», με υπογραφή της κυβέρνησης θα υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι ένα ακόμη σκληρό Μνημόνιο, με νέα «καταιγίδα» υφεσιακών και φορολογικών μέτρων που θα γκρεμίσουν ότι απόμεινε όρθιο από την επέλαση των δυο πρώτων Μνημονίων.

          Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των «μνημονίων» προειδοποιήσαμε πως ο αγώνας εναντίον των πολιτικών των μνημονίων θα είναι μακρύς και επίπονος. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 1.500.000 άνεργοι, τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, ένα διαλυμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Προοπτική και ελπίδα που δεν θα ερχόταν ούτε φυσικά στην «χαοτική» επιλογή των οπαδών της άτακτης χρεοκοπίας!!!

          Ως λαϊκό, εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει και θα μείνουμε συνεπείς στο διαρκή αγώνα διεκδίκησης που δίνουμε τα τελευταία 5 χρόνια και που σε καμιά περίπτωση δεν σταματά. Το όραμα και ο αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση, για Δημόσια και Δωρεάν υγεία στην υπηρεσία κυρίως των μη εχόντων, για αποδοχές που θα επιβεβαιώνουν πως ανήκουμε στην Ευρώπη και όχι στην Ουγκάντα παραμένουν ζωντανά!!!

          Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 αποφάσισε:
1.     Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο εφαρμογής της Απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2015 για πραγματοποίηση 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων, πραγματοποιούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, ενημερώνοντας αναλυτικά όλους τους εργαζόμενους.
2.     Οργανώνουμε στους χώρους εργασίας την επιτυχία της 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
3.     Τον συντονισμό της Ομοσπονδίας με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου για κοινή συνεχή δράση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που «χάνονται» σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο».

Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το «σπιράλ του θανάτου», που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ…
ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

           Ο Πρόεδρος                                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
  Θέμης Μπαλασόπουλος          Γιάννης Τσούνης 


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 784

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ημέρα ψήφισης της νέας ταπεινωτικής και εξοντωτικής για τον Ελληνικό λαό συμφωνίας.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να προετοιμάσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην απεργιακή κινητοποίηση όσο και στα απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Συγχρόνως, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας ενημερώνουμε για το νέο βάρβαρο, δυσβάσταχτο μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλης της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο την απόλυτη φτωχοποίηση μας και την πλήρη εξάρτηση της χώρας από τις ληστρικές δυνάμεις και τη συμμορία των «Θεσμών».
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να απογοητευθούν από αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσουν. Ο αγώνας μας και σε αυτή την πολιτική συγκυρία θα είναι σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την λιτότητα. Ο αγώνας θα είναι μακρύς, επίπονος και με την πενταετή  εμπειρία μας στοχευμένος ώστε:
·          Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό, βάρβαρο μνημόνιο.
·          Να καταργηθούν όλα τα προηγούμενα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί Νόμοι.
·          Να διαγραφεί το Δημόσιο χρέος ΤΩΡΑ!!!

Η κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα και στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει το Πανεργατικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Καλούμαστε ΟΛΟΙ να δώσουμε μαζικό παρόν.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
     Ο Πρόεδρος    Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος        Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου