Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΚΕΔΕ ζητά χρήματα για να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας άμεση συνάντηση με αντικείμενο την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τη χρηματοδότησή της.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνάντησης και θέματα που συνδέονται με την κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με τον πρόσφατο νόμο περί επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, «αφενός δεν αντιμετωπίζονται συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των Δήμων».

Το θέμα έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν μεταφερθεί οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας και ο Δήμος της Αθήνας αδυνατεί να την καλύψει. Η επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη , τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ήδη μειωμένους προυπολογισμούς του Δήμου και πως πρέπει να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισήμανε ακόμη τον μικρό αριθμό πρώην δημοτικών αστυνομικών που έχει δεχθεί να επιστρέψει στους Δήμους, με αποτέλεσμα σε πολλούς να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου