Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Επιστολή Σωματείου Εργαζομένων Κ.Κ. Κορυδαλλού προς τον Υπ. Δικαιοσύνης - Περίεργη υπόθεση υποχρεωτικής μετάθεσης για δύο δημοτικές αστυνομικούς

ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΚΟΙΝ.: κ. Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής
κ. Διευθύντρια Κ.Κ. Κορυδαλλού
ΟΣΥΕ

Σε απάντηση της από 11-05-2015 επιστολής σας, ενημερώνουμε για τα εξής:

Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας αλλά και στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, επιθυμία μας είναι να συμβάλλουμε σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων του Κ.Κ.Κορυδαλλού και κατ’ επέκταση της υπηρεσίας μας. Αυτό όμως είναι αδύνατον να το καταφέρουμε, όταν ακολουθούνται πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος –με ευθύνη και των στελεχών του Υπουργείου- όπως η μετακίνηση προσωπικού φύλαξης από το κατάστημά μας σε άλλες υπηρεσίες (κεντρική υπηρεσία, πολιτικά κόμματα, γραφεία διοίκησης) και σε άλλα καταστήματα κράτησης, ακυρώνοντας στην πράξη την όποια καλή πρόθεση έχετε και έχουμε.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο γυναικείο τμήμα του Κ.Κ.Κορυδαλλού οφείλονται στις εργαζόμενες πάνω από 1.700 ημέρες απλήρωτης δεδουλευμένης εργασίας και στους άνδρες άνω των 23.000, ενώ στο τέλος κάθε τρέχοντος μηνός συσσωρεύονται και άλλες ημέρες εργασίας πέραν του υποχρεωτικού.

Ειδικότερα:

α) Ως προς τη μετακίνηση γυναικών κρατουμένων από την παλαιά πτέρυγα στη νεόδμητη, σας ενημερώνουμε -αν αυτό δεν σας είναι ήδη γνωστό- ότι αυτή δεν παραδόθηκε εξολοκλήρου σε αυτές, καθότι στο ισόγειο αυτής κρατούνται περίπου 20 άντρες κρατούμενοι (μέλη της «Χρυσής Αυγής»).

Επιπλέον, ο προαυλισμός των γυναικών κρατουμένων συνεχίζει να γίνεται στο παλιό προαύλιο της παλιάς πτέρυγας, δημιουργώντας σωρεία αξεπέραστων πρακτικών προβλημάτων στις μετακινήσεις των κρατούμενων γυναικών και ανδρών, που αντιμετωπίζονται παγίως από τους προϊσταμένους φύλαξης με την αύξηση των σημείων επιτήρησης, άρα και με επιπλέον «κόψιμο» ρεπό. Η συστέγαση που προαναφέραμε σε συνδυασμό με την κράτηση κρατούμενων ανδρών (κατηγορούμενων για τρομοκρατία, οροθετικών) σε όμορες πτέρυγες, καθώς και διάφορα τεχνικά έργα που γίνονται -αμφιβόλου αποτελέσματος- δεν επιτρέπουν τη μείωση του φυλακτικού προσωπικού αλλά, τουναντίον, επιβάλλουν την αύξησή του. Σας επισημαίνουμε ότι για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παραπάνω υπάρχει ένα και μοναδικό ιατρείο, υποστελεχωμένο. Φυσικά, για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου επισφαλούς μορφώματος ουδόλως έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι.

β) Σχετικά με την εκδοθείσα υπουργική απόφαση, αυτή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες, ούτε είχαν ενημερωθεί σχετικά για την ξαφνική απομάκρυνσή τους από τον τόπο κατοικίας τους, άρα εκ των πραγμάτων ούτε μπορούσαν ούτε τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα, μας εξοργίζει το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Γ. Γραμματέα το υπηρεσιακό στέλεχος που παρίστατο θεώρησε απόλυτα φυσικό(!!!) το γεγονός της μη ενημέρωσης των εργαζομένων για τη μετακίνησή τους εκτός Αττικής.

Οι εργαζόμενες ήδη έχουν υποβάλει τα σχετικά αιτήματα ανάκλησης της απόφασης στα οποία αναφέρουν τους σοβαρούς λόγους για τη μη απομάκρυνσή τους, τους οποίους δεν κρίνουμε απαραίτητο προς το παρόν, και μέχρι να λάβετε γνώση, να δημοσιοποιήσουμε. Όσον αφορά την ενίσχυση του προσωπικού στην οποία αναφέρεστε, δεν διευκρινίζεται: 1) Αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ενισχύσουν τη φύλαξη ή τα γραφεία της διοίκησης, ως είθισται, και 2) αν για την κατά το ήμισυ «ανταλλαγή» εξισορρόπηση εργαζομένων λήφθηκαν υπόψη οι μειωμένες αποδοχές των πρώην δημοτικών αστυνομικών, καθώς και συνεχιζόμενες ανατροπές της εργασιακής τους κατάστασης. Απορίας άξιον είναι και το γεγονός της μετακίνησης (έστω μίας) συναδέλφου από το Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θηβών προς το κατάστημά μας, αφού έτσι ουσιαστικά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κάλυψης θέσεων για εξαιρετικές ανάγκες και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι άλλοι οι λόγοι αυτής της μετακίνησης.

γ) Σας επαναλαμβάνουμε ότι έχουν ήδη διαβιβαστεί τα αιτήματα των συναδέλφων και είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τους σοβαρούς λόγους ανάκλησης που επικαλούνται, χωρίς να χρειαστεί από μέρους μας η δημοσιοποίησή τους.

Κύριε Υπουργέ,
Προκειμένου να μην οξυνθεί το κλίμα μεταξύ ημών και των υπηρεσιακών παραγόντων, δεν θα σχολιάσουμε αν ήταν «υβριστικό» το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας, οφείλουμε όμως να εξηγήσουμε -όχι να δικαιολογήσουμε- ότι το επιθετικό ύφος του κειμένου βρίσκεται σε συνάρτηση με την απόγνωσή μας και την πρόθεσή μας να αντισταθούμε στην κατάφωρα άδικη απόφαση μετακίνησης των συναδέλφων μας.

Κύριε Υπουργέ,
Περίτρανη απόδειξη της διάλυσης του μεγαλυτέρου καταστήματος της χώρας είναι οι δεκάδες πρόωρες παραιτήσεις και άδειες άνευ αποδοχών των εργαζομένων του Κ.Κ.Κορυδαλλού στις οποίες οδηγηθήκαν προκειμένου να αποφύγουν να συμμετάσχουν στη εργασιακή <<ρώσικη ρουλέτα>> που μας επιβλήθηκε, επιλέγοντας εν κατακλείδι την αξιοπρεπή αβεβαιότητα της ανεργίας από την υπηρεσιακή ένδεια,την ψυχική και σωματική τους εξόντωση.

Κύριε Υπουργέ,
Ως προειδοποίηση για τη συστηματική απογύμνωση και εγκατάλειψη που υφιστάμεθα, την Τρίτη 16-6-2015 και ώρα 12.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πύλη του καταστήματός μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμμάτεας

Δείτε την επιστολή του Υπ. Δικαιοσύνης που προηγήθηκε:


Πηγή: http://www.korydallosca.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου