Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Καβάλα: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήκωσε το βάρος της κοινωνικής πολιτικής" - Συνάντηση με σχολικούς φύλακες & δημ. αστυνομικούς

Στην Καβάλα βρέθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, προκειμένου να δώσει το παρόν στην συνέλευση που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καβάλας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ο κ. Μπαλασόπουλος θέλησε να ενημερωθεί πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο των υπαλλήλων ΟΤΑ και να συζητήσει μαζί τους το πώς ακριβώς θα αντιδράσουν -εν όψει και της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη Τρίτη- αλλά και το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλασόπουλος ανέφερε ότι "αυτή την περίοδο είναι πως υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό και μείωση πόρων, με επακόλουθο να μην παρέχουν εργαζόμενοι και Δήμοι τις υπηρεσίες που δικαιούνται οι πολίτες. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η άρση της απαγόρευσης της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει το κύμα ιδιωτικοποίησης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς και να βρεθεί λύση στο ζήτημα της δέσμευσης των οικονομικών διαθέσιμων πόρων των Δήμων. Το τελευταίο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ιδιαίτερα σήμερα που υπήρξε μια νέα επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που ζητά άμεσα να μεταφερθούν τα διαθέσιμα τους στην Τράπεζα Ελλάδας, σε μια περίοδο που η χώρα έχει στεγνώσει οικονομικά και θα  υπάρξει παρέμβαση και στα οικονομικά του Δήμου.

Αναγνωρίζω ότι οι σχέσεις πολιτών – Δήμων δεν είναι σε καλή κατάσταση -όχι, όμως, με ευθύνη της Τ.Α ούτε των εργαζομένων αλλά με ευθύνη των πολιτικών που ασκήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το 65% των πόρων της Τ.Α  έχουν μειωθεί, υπάρχει ερήμωση των υπηρεσιών και βέβαια ο πολίτης  διαμαρτύρεται -και δικαιολογημένα- γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με τις ανέσεις που πρέπει και που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.
Να μην ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σηκώσει  στην περίοδο της κρίσης το βάρος της κοινωνικής πολιτικής που είναι ευθύνη κατά κύριο λόγο του κεντρικού κράτους."

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι "αυτό που μας απασχολεί αυτή την στιγμή είναι η προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων και η διατήρηση των εργασιακών μας σχέσεων. Όλοι ενημερωθήκαμε πως στον Δήμο Παγγαίου προχωρά η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας. Γι’ αυτό καλούμε τους Δημάρχους να μην προσφεύγουν σε τέτοιες λύσεις δια μέσου των συνδικαλιστικών τους οργάνων -της ΚΕΔΕ-, να απαιτήσουν την άρση των προσλήψεων που αφορούν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την υπηρεσία της Καθαριότητας, γιατί πρόκειται για δημόσιες υπηρεσίες. Ήδη αυτό έπρεπε να έχει γίνει. Να εξαιρεθεί δηλαδή η υπηρεσία της Καθαριότητας από την αναλογία 1/10 στις προσλήψεις."

Πηγή:  http://kavala-portal.gr/

Συνάντηση με σχολικούς φύλακες – δημοτικούς αστυνομικούς


Στις 11.00 το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος μαζί με εκπροσώπους της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο.

Εκεί είχε συνάντηση κι αναλυτική συζήτηση με τους δημοτικούς αστυνομικούς που επιστρέφουν στο δήμο Καβάλας και τους σχολικούς φύλακες που κι αυτοί επιστρέφουν και γίνονται πάλι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Μπαλασόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι τους δημοτικούς αστυνομικούς επανέφεραν οι ίδιοι οι πολιτικοί παράγοντες που είχαν αποφασίσει ότι η δημοτική αστυνομία δεν χρειάζεται. Εμείς τα λέγαμε – είπε ο κ. Μπαλασόπουλος – και για τους σχολικούς φύλακες και για τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Η διαδικασία που επιταχύνθηκε με το νόμο του Κατρούγκαλου έφερε ήδη στο δημαρχείο τους πάλιούς δημοτικούς αστυνομικούς ενώ οι σχολικοί φύλακες πρόκειται να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες αφού η γραφειοκρατία ολοκληρωθεί.

Οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας και οι δημοτικοί αστυνομικοί ρώτησαν διάφορες λεπτομέρειες που τους αφορούνε, τον κ. Μπαλασόπουλο, από τον οποίο είχαν αναλυτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου