Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη – “Θα μας λύσει τα χέρια” λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

  • -Από τις 20 Μαΐου θα επιανασυσταθεί ξανά η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη με 6 άτομα
  • -Έχει εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι πρώην υπάλληλοι
Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει στους δρόμους της Ξάνθης από τις 20 Μαΐου, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας.

Πρόκειται για την υπηρεσία, όπως αυτή λειτουργούσε μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, η οποία οδηγήθηκε σε διάλυση με το προσωπικό που απασχολούταν εκεί να έχει μεταφερθεί είτε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης είτε σε άλλες υπηρεσίες. Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να συσταθούν ξανά οι αντίστοιχες υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνόμευσης στους ΟΤΑ της χώρας, κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί τους Δήμους.

“Με την απόφαση αυτή λύνονται τα χέρια σε όλους τους Δήμους της χώρας. Όπως θυμάστε ο κάθε Δήμος αποφάσισε εάν θέλει να κρατήσει ή όχι αυτή την υπηρεσία και εδώ σε εμάς αποφασίστηκε να κλείσει. Ευτυχώς όμως η Δημοτική Αστυνομία θα συσταθεί ξανά και το προηγούμενο προσωπικό θα επιστέψει στη θέση του” εξηγεί ο κ. Αγκόρτσας, διευκρινίζοντας πως από τα 9 άτομα που απασχολούνται στη Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης πριν αυτή διαλυθεί τα 6, που έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομία, εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν πίσω στις παλιές τους θέσεις εργασίας.

“Ακόμη και αυτά τα 6 άτομα είναι μια σημαντική βοήθεια για εμάς. Καταλαβαίνεται πως σίγουρα οι 6 είναι καλύτεροι από το τίποτα που έχουμε τώρα. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργούμε ειδικά το Σάββατο και την Κυριακή, δίνοντας ρεπό μέσα στην εβδομάδα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι” επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως “στόχος φυσικά είναι να αποτρέψουμε την παραβατικότητα μέσα στην πόλη. Σίγουρα θα το ήθελα πολύ, όπως και ο Δήμαρχος βέβαια, να υπάρχουν και άλλα άτομα σε αυτή την Υπηρεσία. Θα προσπαθήσουμε να δούμε με τα 5μηνα μήπως μπορούμε να έχουμε κάποια βοήθεια, να συνεπικουρούν δηλαδή το έργο των Δημοτικών Αστυνομικών. Πρέπει να μειωθούν τα παρκαρισμένα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί με τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στο παζάρι που είναι άθλια”.


Σχόλιο: Αυτά τα ρεπορτάζ από κάποια μέσα της επαρχίας έχουν πάντα ενδιαφέρον, τη στιγμή που δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο και δεν γνωρίζουμε αν θα αλλάξει κάτι στη πορεία, μαθαίνουμε ότι στη Ξάνθη ολοκληρώθηκε η διαδικασία(!), οι υπάλληλοι υπέβαλλαν αιτήσεις(!), και μάλιστα πιάνουν δουλειά στις 20 Μαΐου(!!!).

11 σχόλια:

  1. 6 ατομα από τα 9 που πήγαν ΕΛ.ΑΣ. (οι άλλοι θα πάνε διάθεση ή απλά μπήκαν αλλού από πριν...), θα δουλεύουν και Σ/Κ (πάει και η ξεκούραση και οι ώρες με τη φαμίλια) , θα παίρνουν κανα ρεπουδάκι μεσοβδόμαδα (υπερωρίες που παίρνουν οι υπάλληλοι 7.00-15.00 δεν έχει για εμάς που ενδεχομένως να κάνουμε και βράδυ;;;), θα περιπολούν μιά από τις μεγάλες πόλεις της χώρας 6 souperman (με βοηθούς τους ντέπιουτι 5 μηνήτες!!!), κι όλα αυτά για 600-900 ευρώ;;;;; (αν έχει ο δήμος να σε πληρώσει, ειδικά τώρα που του παίρνουν και τα διαθέσιμα...) Γιούπιιιιι, ζήτω η νέα δ.α.!!!! ΕΚΕΔΑ, νομίζεις ότι κάτι τέτοια δεν θα συμβούν, έστω στην επαρχία, με τον κάθε αιρετό να κάνει τη μπαρούφα πράξη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε, για κάθε υπερωριακή απασχόληση (νυχτερινά-αργίες) λαμβάνεται η νόμιμη αποζημίωση. Η υπηρεσία 24ωρη ήταν, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτό, ενώ για το Σάββατο χορηγείται ημέρα ανάπαυσης (ΡΕΠΟ) χωρίς αποζημίωση. Η αναφορά στα διαθέσιμα είναι άσχετη. Από τα 9 άτομα που αναφέρονται, προφανώς οι 6 πέρασαν στην Ελληνική Αστυνομία, και αυτά επιστρέφουν, αυτά που υποτίθεται ότι θα ασκούσαν τις αρμοδιότητες στην ΕΛ.ΑΣ. Και μάλιστα συναινούν στην επιστροφή τους, οπότε δεν μας πέφτει λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ομως....Η αναφορα στα διαθεσιμα ειναι η πιο καιρια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμ, δεν είναι συνάδελφε. ... Διάβασε το ρεπορτάζ, δες το ΦΕΚ...
    Με απλά λόγια: Όπως έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ, με την ίδια ΠΝΠ έχει και για όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ. Γιατί προκύπτει ότι είναι πρόβλημα αυτό για τον ένα φορέα και δεν είναι για τους υπόλοιπους, ας μας το εξηγήσουν οι νομιμομαθείς που το υποστηρίζουν. Μην παρασύρεστε.
    Αντί η είδηση να προκαλέσει εύλογη ανησυχία, διαστρεβλώνεται από όσους δεν έχουν πρόβλημα να σας πουλήσουν ψέμματα...
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακαρι η αισιοδοξια κ το ολα ροδινα σου Γιαννη να γινουν οντως πραξη...Δεν διαατρεβλωνω τιποτα σκοπιμα κ αν το κανω γινεται αθελα...Οτι λεω κ γραφω κινειται στο γνωμωνα δικαιου κ κοινης λογικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΑΡΩΠΙΔΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ν/Σ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ Δ.Α. (ΒΛ. 1500 ΑΝΤΙ ΟΛΩΝ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΛΠ),ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΩΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ...ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ...ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ,ΠΟΣΟΙ ΟΧΙ Κ ΠΟΣΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΜΑΤΑΒΛΗΤΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ,ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΝΕ,ΑΝΑ ΜΗΝΑ-ΔΙΜΗΝΟ Η Κ ΤΡΙΜΗΝΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΦΕΣΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος, υπάρχουν πολλά προβλήματα με την προχειρότητα που επιχειρείται η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά να μην κολλάμε και στα εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμενα με καλυψε ο συναδελφος γιωργος....σε ενα υπουργειο η θα πληρωθουν ολοι η κανενας...σε ΟΤΑ αυτο δεν ισχυει...καθε δημος προχωρουσε και πιο πολυ ακομα απο εδω και περα με τις δυνατοτητες του.και περα απο το πρακτικο θεμα ειναι και το αλλο.οταν η προηγουμενοι εκαναν παρεμβαση στους οτα καταργωντας υπηρεσιες τους φωναζαμε οτι ηταν αντισυνταγματικο.τωρα η οικονομικη και διοικητικη αυτοτελεια των δημων δε θιγεται;η εχουμε πολεμο οποτε πανε για το σκοπο; γιατι αν ειναι ετσι να μας το πουν τουλαχιστων να αρχισουμε να μπαινουμε στο κλιμα και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιθανόν να θίγεται, ας διατυπώσει άποψη κάποιος συνταγματολόγος. Το θέμα είναι ότι αν θίγεται, τότε η η μεταφορά των πιστώσεων θα αφορά μόνο Υπουργεία, και όχι ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή