Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά, δεύτερη φορά Μητσοτάκης - Άρθρο με βολές κατά της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας

Ιούλιος 2013. Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργεί, μαζί με τις θέσεις των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών και τη Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται ομολογουμένως για μία λάθος απόφαση, καθώς επρόκειτο για μία πλεονασματική υπηρεσία, που είχε καταφέρει παρά τα οργανωτικά της προβλήματα, να φέρνει έσοδα στους ΟΤΑ και να διατηρεί την ευταξία στις πόλεις σε ένα καλό επίπεδο.


Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στα κάγκελα και οι εκπρόσωποι του (ιδιαίτερα οι κύριοι Μητρόπουλος και Κατρούγκαλος) κατηγορούν τον Μητσοτάκη για αντιμεταρρύθμιση. Μάλιστα τονίζουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της κινητικότητας που οδηγεί σε απολύσεις και καταγγέλλουν τη μορφή του προγράμματος, εφόσον οδηγεί εκατοντάδες υπαλλήλους σε καταναγκαστική εσωτερική μετανάστευση. Μάλιστα δηλώνουν σε κάθε τόνο πως όταν έρθει για Πρώτη Φορά η Αριστερά θα επανασυστήσει αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες και θα δώσει δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής σε όλο το προσωπικό που υπηρετούσε.

Και εγένετο Κυβέρνηση της Αριστεράς. Και οι νέοι Υπουργοί (Βούτσης και Κατρούγκαλος) αποφασίζουν την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Και θα πει κανείς "ορίστε, ό,τι υποσχέθηκαν το κάνουν πράξη". Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική...

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία αλλά θα δώσει δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής μόνο σε όσους είχαν μεταταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή στους 1543 από τους 3544 υπαλλήλους που υπηρετούσαν πριν την κατάργηση. Μάλιστα αυτό που θεωρούσε "κακό, εκβιαστικό και άδικο πρόγραμμα κινητικότητας Μητσοτάκη", σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το κρατά αυτούσιο για όσους μετατάχθηκαν στους άλλους φορείς και ειδικά στις φυλακές, όπου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα φαινόμενα εσωτερικής μετανάστευσης και υποβάθμισης πτυχίων. Μάλιστα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κάποιοι από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς με πτυχία Φιλοσοφικής, Οικονομικών, Κοινωνιολογίας και Πληροφορικής είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη κρατουμένων άκρως επικίνδυνων... χωρίς μάλιστα να έχουν δικαίωμα επιλογής!

Με λίγα λόγια, χωρίς καμία αιδώ, και ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν τον Μητσοτάκη προεκλογικά, τώρα που ανέλαβαν την εξουσία βολεύονται στις πλάτες αυτών των υπαλλήλων για να κάνουν "εξανθρωπισμό" στις φυλακές της χώρας.

Αναρωτιέται βέβαια κανείς από την άλλη, γιατί να πετάξει κι άλλα χρήματα το ελληνικό κράτος για να εκπαιδεύσει άλλους Δημοτικούς Αστυνομικούς (γιατί και αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο) αντί να δώσει δικαίωμα συνολικά στο ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό να γυρίσει στις θέσεις του; Και επίσης πόσο αντιμνημονιακό είναι το να κρατάς το πρόγραμμα κινητικότητας που έγινε με τον εφαρμοστικό νόμο 4172 και τις επιλογές Μητσοτάκη αυτούσιες, όταν προεκλογικά είχες υποσχεθεί ενιαία και δίκαιη μεταχείριση;

Μάλλον κάτι δεν καταλάβαμε καλά ή ίσως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα έπρεπε κι εκείνοι να στοιβάζονται με σημαίες στις προεκλογικές ομιλίες του Αλέξη και να κάνουν τους κλακαδόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίστουν όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που γυρίζουν στις θέσεις τους όπως ακριβώς ήταν...

ΥΓ.: Κύριε Παρασκευόπουλε και κύριε Βούτση, πείτε κι ένα "ευχαριστώ" στον Κυριάκο Μητσοτάκη που σας οργάνωσε τις φυλακές με το μνημονιακό πρόγραμμα κινητικότητας που λοιδορούσατε στο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά... μην ντρέπεστε!
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Πηγή: http://www.protagon.gr/

Σχόλιο: Το άρθρο καλά τα λέει, από την άλλη όμως όταν παγιώνονται καταστάσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να προκληθούν νέες αδικίες. Κάτι που ήξερε καλά το επιτελείο του Μητσοτάκη που έσπευσε να προστατέψει τους ημέτερους, αδιαφορώντας για τα ελλιπή τυπικά προσόντα, την κοινή λογική, το αίσθημα δικαίου, ακόμη και τις προσφυγές. Ήξερε ήδη πως παίζεται το παιχνίδι, και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να μαζέψει όσα μπορεί γίνεται αυτός ο κακός... Γιατί με τον τρόπο που συντελέστηκε η κινητικότητα στον κλάδο δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποκαταστήσει τις αδικίες και να τους κάνει όλους ικανοποιημένους. Έξαλλου πρόκειται για το μόνο κλάδο στο δημόσιο, που έστω μια μικρή μειοψηφία του πανηγύρισε για την κατάργησή του.

10 σχόλια:

  1. Όλους ικανοποιημένους μπορεί να μην γίνεται αλλά μία αξιοπρεπή εναλλακτική ευκαιρία μετακίνησης μπορεί να συμβεί ειδικά για τους συναδέλφους των καταστημάτων κράτησης. Επίσης δεν είδαμε από τη νέα κυβέρνηση να "ξεριζώνει" τους απεσπασμένους σωφρονιστικούς και φρουρούς του υπ. δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης (που εξαφανίστηκαν με την έλευση των δ.α) ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συναδέλφων που επιθυμούν να επιστρέψουν... όλα γινονται! Όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δινόταν σε όλους τους συναδέλφους το δικαίωμα της εθελοντικής επιστροφής προς την επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία δε θα ήταν δικαιότερο;Επιλογές σε όλους! Τότε θα είχαμε όλοι από 2 επιλογές ...τώρα κάποιοι δεν έχουμε καμμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ Δ.Α?ΣΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @kostas fotis: Η απάντηση προκύπτει από την κοινή λογική, και όχι επειδή είναι σε γνώση μας κάτι. Πάλι φαντάσματα βλέπεις.
    Και η απάντηση είναι ναι, εφόσον έχεις αρμοδιότητες που διώκονται ποινικά (που θα έχεις). Το ίδιο ίσχυε και για τη μεταφορά στην ΕΛ.ΑΣ., που κάποιοι για δικούς τους λόγους ή λόγω άγνοιας το αμφισβητούσαν μέχρι να δουν το προσχέδιο του π.δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΜΕ,ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ....ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ 500 ΑΤΟΜΑ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
      ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ Ε.Κ.Ε.Δ.Α ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΕΩΜΕΝΗ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛ.ΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΠΙΣΩ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.
      ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΩ Κ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
      ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  5. Δικαίωμα επιλογής δήμου θα έχουμε? Η θα διαλυσουμε τις οικογένειες μας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεδα γνωρίζεις κάτι επι τουτου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που γνωρίζουμε είναι: Δημοτική Αστυνομία Δήμου προέλευσης, ή προσωποπαγής θέση στο ΥΠ.ΕΣ.. Υπάρχει και ένα δημοσίευμα της Αυγής για δυνατότητα επιλογής στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και αυτό στην ουσία υπάγεται στο ΥΠ.ΕΣ.. Δεν έχει γίνει γνωστό τίποτε άλλο μέχρι στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχουν Kαι όσοι δεν είχαμε +20 μόρια και άλλα "βισματικά", που καταφεραμε και γυρίσαμε σπίτι μας μετά από 10 χρόνια, που επιλέξαμε ΕΛ.ΑΣ. καθαρά και μόνο για τη συνυπηρέτηση και που στην τελική πρό κατάργησης παίρναμε μετάταξη παρά μία υπογραφη (αυτή του υπουργού, αλλά δεν προλάβαμε ως 7.7). Αυτοί γιατί να διαλύσουν για πολλοστή φορά τα σπίτια τους;;;;Eπειδή έχουν μάθει στην ταλαιπωρία;;; Tελικά μου φαίνεται Δεξιά και Αριστερά - Τα ίδια Σκ..., όσο και αν πονάει τους "συνδικαλιστές" ένθεν και ένθεν καθώς μόνο προσωπικά βολέματα και εξυπηρέτηση συμφερόντων βλέπουμε έως τώρα...
    Και αν είστε αξιοκρατικοί, αποδείξτε τη χρησιμότητα μιας Δ.Α. με 1500 ΜΑΞΙΜΟΥΜ,με αίολη τη μισθοδοσία, με αδιάθετους που δεν δήλωσαν επίτηδες θέσεις κλπ κλπ που γνωρίζουμε ΟΛΟΙ....
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ. ΤΟΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 4000-ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΟΜΩΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΟΡΙΑ!
    Εκει να δεχτώ να πάω και στον αγύριστο,εφόσον ο άλλος θα είναι αξιότερος από εμένα...Αλλά δεν τολμάτε ούτε καν να το ψελίσετε αυτό ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι τωρινοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σας δίνει σημασία,Giorgos M.!Απορώ πώς λούφαξαν και εκείνοι που προηγούμενα ωρύονταν!Θα είστε καλύτερα τώρα ή έτσι σας βολεύει η νέα πολιτική εξουσία και δε θέλουν κάποιοι να τη δυσαρεστήσουν;
      Αλήθεια, πόσο άδικος κόσμος είναι ο πολιτικός ρεβανσισμός;Ενώ είστε σε απόλυτη αβεβαιότητα,πλανάται παντού μια ένοχη σιωπή γι αυτά που ενδεχόμενα θα συμβούν!
      Θα είναι απευκταίο και παράλογο να βρεθείτε πάλι από Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα ή στην Κρήτη,γιατί ποιος το ξέρει αν μπείτε στη διάθεση του ΥΠ.ΕΣ και δε βρεθείτε σε καμιά Κρήτη!
      Αν αυτό είναι δικαιοσύνη, εγώ να τη βράσω,κ.Giorgos M!
      Τελικά σας βολεύει να φύγετε από την ΕΛ.ΑΣ ή αυτή η νέα κατάληξη της υπόθεσής σας θα αποβεί μοιραία για το μέλλον της δουλειάς σας;
      Είναι ωραίο να ζει κανείς σε ένα τέτοιο περίεργο περιβάλλον!
      Κι αν ξανάρθουν οι ακατανόμαστοι τι μέλλει γενέσθαι;Θα αντέξετε να ζήσετε έναν καινούριο ανήφορο;
      Εγώ πάλι,Giorgos M.,θα το πώ πάλι κι ας κάποιοι με κατηγορήσουν:<>
      Σας εύχομαι καλή συνέχεια!

      Διαγραφή