Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επαναπρόσληψη απολυμένων συζήτησε o πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης με την... ΠΟΠ-ΟΤΑ(!!!)

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκο Δαρδαμάνη και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκ μέρους της ΠΟΠ-ΟΤΑ ζητήθηκε η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για σειρά θεμάτων όπως:

  • Η επανασύσταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων με την επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί ή βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις στην εργασία.
  • Η άμεση κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους ΥΕ και ΔΕ προσωπικού και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθώς και την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
  • Την ορκωμοσία του προσωπικού που έχει προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ και εργάζονται επί πολλά χρόνια στους ΟΤΑ.
  • Η απελευθέρωση των εθελοντικών μετατάξεων σε μόνιμη βάση χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία που ισχύει σήμερα.
  • Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΠ –ΟΤΑ πως θέση της ΚΕΔΕ είναι να επανέλθει η αρμοδιότητα στους δήμους και να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Αρχικά, να στελεχωθεί με τους 1.600 δημοτικούς αστυνόμους που έχουν μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν και οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση της αρμοδιότητας.

Σε ότι αφορά στους σχολικούς φύλακες, η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ της επιστροφής τους στα σχολεία διότι προστατεύουν και τους μαθητές αλλά και τις σχολικές υποδομές.

Επίσης τόνισε ότι είναι πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης να αναπληρωθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, έστω και με προσωρινές λύσεις, αν και πάγια θέση είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων με μόνιμο τακτικό προσωπικό.

Τέλος σε ότι αφορά στις σχολικές καθαρίστριες ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ ότι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας, η οποία συμφωνήθηκε να συσταθεί κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, είναι αυτό των σχολικών καθαριστριών.


Απορία: Αφού η ΠΟΠ-ΟΤΑ δεν εκπροσωπούσε και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημοτικό αστυνομικό, γιατί κόπτεται για την τύχη τους; Ωστόσο έχουμε δει το αντίθετο, δημοτικός αστυνομικός να εκπροσωπεί την ΠΟΠ-ΟΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου