Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Επανασυστήνεται άμεσα η Δημοτική Αστυνομία - Η ρύθμιση εντάσσεται στο πρώτο ν/σ Κατρούγκαλου - Θα στελεχωθεί από τους δ.α. που μετατάχθηκαν σε ΕΛ.ΑΣ.

Ο κύβος ερρίφθη! Θα ενταχθεί τελικά η ρύθμιση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σήμερα, Τετάρτη, ύστερα από ενδελεχή εξέταση των τεχνικών θεμάτων που συνδέονται με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.  

Είχαν προηγηθεί πολλές συζητήσεις με συναρμόδιους υπουργούς για την υπόθεση, ενώ είχαν γίνει παρεμβάσεις από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Επανασυγκροτείται άμεσα η δημοτική αστυνομία


Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.

Πηγή: www.skai.gr

Παρατήρηση: Για εθελοντική επιστροφή αναγράφει δημοσίευμα από την «Εφημερίδα των Συντακτών»:


Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία


Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τη σχετική ρύθμιση να περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που προωθείται στη Βουλή.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν (εθελοντικά, σύμφωνα με πληροφορίες) σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου