Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο Βασίλης Κικίλιας πιάστηκε αδιάβαστος για τη Δημοτική Αστυνομία - Δείτε την Ερώτηση που κατέθεσε στον Βούτση

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Βασίλης Κικίλιας. Μόνο που το θέμα που θέτει έχει ήδη λυθεί με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του στον Ν. Βούτση θέτει μεταξύ άλλων το θέμα της εθελοντικής μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός: 1. Θα γίνει η επιλογή για επιστροφή στο Δήμο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του καθενός Δημοτικού Αστυνομικού στη νέα Δημοτική Αστυνομία, ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ;»

Μόνο που αυτό το θέμα έχει ήδη λυθεί με το άρθρο 25 (Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας) του ν/σ: «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», στο οποίο αναφέρεται επί λέξει  στην παράγραφο β: «Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Παράλληλα σχετικές διευκρινίσεις έχει δώσει σε συνέντευξη Τύπου ο Ν. Βούτσης και σε συνέχεια με non paper το ΥΠΕΣΔΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr



ΕΡΩΤΗΣH
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015
Θέμα: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και μετακίνηση προσωπικού

Σύμφωνα με το Άρθο 25 του Γ’ Μέρους του σχεδίου νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία και καταργούνται οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.
Ωστόσο, η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας συνεπάγεται την υποχρεωτική μεταφορά των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στην κατηγορία του Δημοτικού Υπαλλήλου, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος συνυπηρέτησης Δημοσίων Υπαλλήλων με ένστολο προσωπικό.
Επίσης, η υποχρεωτική τοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στον Δήμο, όπου ανήκαν οργανικά, συνεπάγεται, σε πολλές περιπτώσεις, την μετακίνηση τους από το μέρος κατοικίας τους, ακόμα κι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρύτερα με αρνητικές συνέπειες στην προσωπική τους ζωή.
Τέλος, η απροθυμία των πρώην Δημοτικών Υπαλλήλων να καταλάβουν την επανασυσταθείσα αρχική θέση τους-προκαλώντας νέα αναστάτωση στη ζωή τους- συνεπάγεται την απόλυτη ευχέρεια του Υπουργείου να τοποθετηθούν , άγνωστο που και με ποια κριτήρια.
Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός:
  1. Θα γίνει η επιλογή για επιστροφή στο Δήμο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του καθενός Δημοτικού Αστυνομικού στη νέα Δημοτική Αστυνομία, ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ;
  2. Θα επιτρέψετε σε όσους εμπίμπτουν στην κατηγορία «συνυπηρέτησης Δημόσιων Υπαλλήλων με ένστολο προσωπικό» να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία;
  3. Έχουν διασφαλίσει οι αρμόδιοι φορείς την ορθολογική τοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, ώστε να μην διαταράσσεται η προσωπική/οικογενειακή τους ζωή;
  4. Ποια πρόβλεψη έχει γίνει για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων που παρέμειναν στην υπηρεσία των Δήμων και δεν εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας;
  5. Υπάρχει πρόβλεψη για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας να επιστρέψουν στην ανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που μετατάχθηκαν στα Κέντρα Κράτησης;  

Αναδημοσίευση από: http://www.dimastin.gr/

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΜΟΥ; TOTE ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε θέση όπου υπάρχουν κενά της Διοίκησης στο συγκεκριμένο Υπουργείο (ΟΤΑ, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου), γενικά και αόριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι κατάρα είναι αυτή με σας,βρε παιδιά μου!Εδώ και δύο χρόνια βολοδέρνεστε,ηρέμησαν λίγο τα πράγματα και πάλι από την αρχή στη γύρα.
    Ποιοι τέλος πάντων ,βάλθηκαν να σας τρελάνουν;Εκτός κι αν κάποιοι είναι σαδιστές και ευχαριστούνται με το να σας βλέπουν με μια βαλίτσα στο χέρι και με μπολικη αμφιβολία για το μέλλον στο κεφάλι!
    Με κάνει εντύπωση που, εκτός μερικών,δεν σχολιάζουν την τροπή που πήρε για αυτούς η όλη υπόθεσή σας.Έκτός κι αν ήταν αναμενόμενο αυτό που θα γίνει και βολεύει τους περισσότερους!
    Τώρα, όσον αφορά στην περίπτωση που δε θα δεχθείτε την επιστροφή σας στο δήμο προέλευσής σας,αφού τεθείτε στη διάθεση του ΥΠ.ΕΣ ποιος σας εγγυάται τις νέες θέσεις σας, για το πού θα τοποθετηθείτε και το πότε και με ποιο βαθμολογικό κλιμάκιο!
    Δηλαδή,απότι φαίνεται μπαίνετε σε μια νέα διαδικασία με μπόλικη αγωνία και ανασφάλεια.
    Πρέπει να έχετε υπομονή και περισσή θέληση για να ξεπεράσετε το μαρτύριο του Σίσσυφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΥ ΣΙΣΣΥΦΟΥ, ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή