Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ανακαλούνται οι διορισμοί πρώην δημ. αστυνομικών του Δήμου Κω λόγω ελλιπών δικαιολογητικών κατά την πρόσληψή τους - Όλο το ιστορικό

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), διαπιστώθηκαν (πανελλαδικά) περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών (156) οι οποίοι έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.


Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν, αλλά και 82 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού. Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ πρότειναν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση αυτών των διορισμών, ενώ είχαν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Στο Δήμο της Κω είχαν βρεθεί 4 Δημ. Αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά(έχει ανακληθεί ο διορισμός τους) και 7 Δημ. Αστυνομικοί οι οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

Για τους τελευταίους 7 ο πρώην Δήμαρχος Κω (Καισερλης) δεν προέβη στην ανάκληση διορισμού τους και εξέδωσε (τον Μάιο του 2014) αποφάσεις στο Διαύγεια περί μη ανάκλησης διορισμού μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Το θέμα επανήλθε τώρα τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015 (φημολογείται μετά από παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Κω) και ο νέος Δήμαρχος Κω (Κυρίτσης) προέβη στην ανάκληση διορισμού των 7 αυτών υπαλλήλων από τους οποίους: 2 είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική αστυνομία (ΑΤ Κω), 2 στο Κατάστημα Κράτησης Κω (Φυλακές) και 3 παρέμεναν ακόμη σε διαθεσιμότητα.

Οι αποφάσεις ανάκλησης διορισμού του Δημάρχου Κω έχουν διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να αποσταλούν για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Τέλος υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Ρόδου (υπάρχουν αντίστοιχα 8 περιπτώσεις Δημ. Αστυνομικών στο Δήμο Ρόδου οι οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες Εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) μην τυχόν επεκταθεί το θέμα και στο Δήμο Ρόδου...

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ Γ' 250/24-3-2015 :

Πηγή: http://www.dimastin.gr/


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α: Να επισημάνουμε ότι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύονται οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, οι αποφάσεις Δημάρχου Κω θα δημοσιευθούν στη Δι@ύγεια ευθύς μετά την έκδοση του ΦΕΚ.

Απορία: Θα υπάρξει άραγε επικαιροποίηση των πινάκων του ΑΣΕΠ για την Ανακοίνωση 5/2013; Έχουμε ανακλήσεις διορισμών, κενές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω της διάταξης για τη δυνατότητα παραμονής στα Καταστήματα Κράτησης, μία περίπτωση κένωσης θέσης λόγω θανάτου στη Θεσσαλία, πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης λόγω μη εμφάνισης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και ποιος ξέρει τι άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου