Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νέες διευκρινίσεις Βούτση για τους δημοτικούς αστυνομικούς - Τι ισχύει για ΕΛ.ΑΣ., προσωποπαγείς θέσεις και Καταστήματα Κράτησης

Σε συνέχεια της συνέντευξης που έδωσε και όσα είπε για την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛΑΣ στους δήμους, ο Ν. Βούτσης, το ΥΠΕΣΔΑ με non paper διευκρινίζει ότι όσοι από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους δεν θέλουν να επανέλθουν στους δήμους θα καταλάβουν προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με το γράμμα του Νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αμέσως μετά από αυτήν την κατάργηση θα ακολουθήσει στάδιο εθελοντικής επανακατάταξης των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν ρητά στο δήμο όπου ανήκαν ως δημοτικοί αστυνομικοί αν επιθυμούν ή όχι να επανέλθουν ως δημοτικοί αστυνομικοί.

Σε περίπτωση που δεν το επιθυμούν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τεθούν, κατά τη διατύπωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, στη διάθεσή του, καταλαμβάνοντας προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη.

Τέλος να επισημανθεί πως όσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μονιμοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου