Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μ.Τ.Π.Υ.: Μείωση στο μέρισμα για τους συνταξιούχους και αύξηση των εισφορών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους

  • Μαύρη τρύπα 158 εκατομμυρίων ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου
  • Απαγορεύουν οι Θεσμοί την ενίσχυση από το Κράτος
  • Μόνη λύση η μείωση στο μέρισμα και η αύξηση των κρατήσεων στους μισθούς των υπαλλήλων
Μπροστά σε ένα αδιέξοδο έχει βρεθεί η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ουσιαστικά τα Ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν παρά για την καταβολή ενός ακόμη μερίσματος και έτσι από τον Μάιο υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών.

Για να μην γίνει αυτό, για να μην χάσουν δηλαδή 230.000 συνταξιούχοι το μέρισμα που λαμβάνουν πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπους που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα οι λύσεις που εξετάζονται από τη διοίκηση, δεδομένου ότι με το λεγόμενο e-mail Βαρουφάκη παραμένει ο όρος της κατάργησης των κοινωνικών πόρων προς τα Ταμεία, είναι δύο.

Για να μην υπάρξει στάση πληρωμών η διοίκηση του Ταμείου προσανατολίζεται στη μείωση του μερίσματος που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, με ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών ασφαλιστικών εισφορών για τους υπαλλήλους που εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόση θα είναι η μείωση που θα επιβληθεί στους 230.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν το μέρισμα, αλλά και πόση θα είναι η αύξηση των εισφορών καθώς το Ταμείο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του θα πρέπει να βρει 158 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στους επόμενους μήνες το ΜΤΠΥ θα χρειαστεί: 5,2 για το μέρισμα του Μαίου, 17,5 εκατομμύρια για το μέρισμα του Ιουνίου, από 17,7 εκατομμύρια για τα μερίσματα Ιουλίου και Αυγούστου και από 20 εκατομμύρια για τα μερίσματα ως και τον Ιανουάριο του 20016.

Χωρίς την έγκριση επιχορήγησης είναι πολύ πιθανό η διοίκηση του Ταμείου να προχωρήσει στη μείωση που προβλέπει και ο νόμος για τη ρήτρα μείωσης των μερισμάτων και φτάνει ακόμη και το 45% του μερίσματος.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου