Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ζητείται επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και από το Δήμο Ιεράπετρας

Το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ηλίας Νταραράς.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν συμπολίτες που εργάζονταν στο Δήμο Ιεράπετρας ως δημοτικοί αστυνομικοί, όπως αντίστοιχα και σε άλλους δήμους.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι στην κυριολεξία «στον αέρα». Έχουν μοιραστεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με το τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει και πώς αλλά και πού θα αξιοποιήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Καθημερινά οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από αυτό το θέμα. Εάν θέλουμε ως δημοτική αρχή την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας που υπήρχε παλιά στους δήμους και που λειτουργούσε ως ένας ελεγκτικός μηχανισμός που κατά γενική ομολογία προσέφερε έργο και στους δημότες και στο δήμο θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε ένα ψήφισμα προς το Υπουργείο Εσωτερικών μεταφέροντας τις θέσεις μας, να πιέσουμε και από πλευράς μας έτσι ώστε να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία», πρότεινε ο κ. Νταραράς.

Υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας τάχθηκαν και σύμβουλοι της μειοψηφίας που επεσήμαναν και εκείνοι από πλευράς τους τη χρησιμότητα της. Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις παρατάξεις η σύνταξη σχετικού ψηφίσματος προκειμένου να σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου