Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ερώτηση στη Βουλή από τον Χ. Κάτανα (ΑΝ.ΕΛΛ.) για τη δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που μετάχθηκαν στα Κ.Κ.

Θέμα: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

Κύριε Υπουργέ,

Με το Νόμο 4172/2013 και συγκεκριμένα με το άρθρο 81 του νόμου, καταργήθηκαν οι θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Οι υπάλληλοι που κατείχαν αυτές τις θέσεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κι εν συνεχεία σε καθεστώς κινητικότητας.

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας λειτούργησε σε επιταγή των μνημονιακών υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης προς την τρόικα, θυσιάζοντας δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των απολύσεων που επέβαλλαν οι εκπρόσωποι της τρόικα. Από τον Μάιο του 2014 οι τελευταίοι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί ανέλαβαν τις θέσεις τους, που προέκυψαν από την κινητικότητα, φοβούμενοι ενδεχόμενη απόλυση τους. Ορισμένοι εξ αυτών μετετάχθησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα σε Σωφρονιστικά Ιδρύματα ανά την επικράτεια.

Ειδικά οι υπάλληλοι που ανέλαβαν καθήκοντα στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα, είχαν ελάχιστη εκπαίδευση, χρησιμοποιήθηκαν σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου κι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι τελευταίες κινήσεις από την πλευρά της Κυβερνήσεως σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ακολουθούν την θετική κατεύθυνση. Στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που ανέλαβαν καθήκοντα στη Ελληνική Αστυνομία καθώς και στους μη τοποθετημένους, δόθηκε το δικαίωμα της εθελοντικής επιστροφής τους. Όμως, το δικαίωμα της εθελοντικής επιστροφής στην υπηρεσία θα πρέπει να επεκταθεί και στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ερωτάσθε:

i. Θα δοθεί το δικαίωμα στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που μετετάχθησαν στα Καταστήματα Κράτησης να επιστρέψουν στην ανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία σε εθελοντική βάση, όπως συνέβη με τους συναδέλφους τους που μετετάχθησαν στην ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλες υπηρεσίες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kozanilife.gr/

2 σχόλια:

  1. ας ενημερώσει κάποιος τον βουλευτή οτι δεν υπάρχει εθελοντική επιστροφή ως τώρα αλλά αναγκαστική επιστροφή στο δήμο προέλευσης ή διαφορετικά επιλογή διάθεσης στο υπουργείο εσωτερικών χωρίς να διευκρινίζεται τίποτα άλλο. Μαύρα μεσάνυχτα έχουν οι εκπρόσωποι του λαού. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν. Δε προλαβαίνουν οι καημένοι να διαβάσουν φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aθωε ioa dim... Αυτοι δηλαδη που τους δωσαν την ερωτηση δεν το ηξεραν λες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή