Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δείγματα... υπεροχής της Δεξιάς: 20 οι ειδ. συνεργάτες του Μητσοτάκη, ο 21ος αποπέμθηκε - Βολές του για επανασύσταση «περιττών θέσεων», χωρίς μνεία σε δ.α.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκης
Έναν «στρατό» 20 ειδικών συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων διατηρούσε ως υπουργός, σύμφωνα με το ΦΕΚ 91/ΥΟΔΔ/2015, στο πολιτικό του γραφείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την ίδια στιγμή ικανοποιούσε μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις και φώναζε για ένα «μικρότερο και ευέλικτο Δημόσιο».

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι ένας... 21ος, που μετακινήθηκε στο γραφείο του μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, είχε κατηγορηθεί από πρώην συναδέλφους του ότι ήταν ο εισηγητής παρασκηνιακών ρουσφετολογικών μοριοδοτήσεων υπέρ συγκεκριμένης «σειράς» υπαλλήλων, εν όψει «κινητικότητας».

Δείγματα της... υπεροχής της Δεξιάς.


Διαβάστε σχετικά:

Προσέξτε επίσης τι λέει ο «μεταρρυθμιστής» Κυριάκος Μητσοτάκης για προσπάθεια αναχαίτισης των μεταρρυθμίσεων από ομάδες υπαλλήλων που προσέφυγαν κατά τις διαθεσιμότητάς τους. Μάλλον αντί για προσφυγές θα έπρεπε να κάνουμε παρεμβάσεις υπέρ του Υπουργού (κάποιοι δικοί μας όντως έκαναν, και επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας επιστολές από συναδέλφους που υπερθεματίζουν για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ., ο ένας μάλιστα ως αυτόκλητος εκπρόσωπος όλου του κλάδου). Ωστόσο, παρά την εκ των έσω υπονόμευση του κλάδου, ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε περιττές θέσεις κλάδων που επανασυστήνονται  κάνει μνεία σε σχολικούς φύλακες και διοικητικούς ΑΕΙ, όχι όμως και σε δημοτικούς αστυνομικούς...


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Κράτος ξανά στους συνδικαλιστές – Ο Κατρούγκαλος παραδίδει τη δημόσια διοίκηση στα συντεχνιακά συμφέροντα»


Παραθέτουμε το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, στην εφημερίδα “Καθημερινή”:

“Ανεξάρτητα από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας ένα είναι βέβαιο: Δίχως εντατικοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Με τη στήριξη της σιωπηρής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και εκατοντάδων χιλιάδων άξιων, έντιμων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων επιχειρήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια να υλοποιήσουμε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας και αποκατάστασης του κύρους της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένες ομάδες πίεσης κυρίως από θιγόμενους δημοσίους υπαλλήλους προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τις μεταρρυθμιστικές μας πρωτοβουλίες. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, πολλοί από αυτούς ήταν πελάτες του νυν Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλου.

Με νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, ο κ. Κατρούγκαλος, απεργάζεται την πλήρη αποδόμηση όσων η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή. Ικανοποιώντας τις ομάδες πίεσης των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Κατρούγκαλος οδηγεί στην πλήρη παράδοση της δημόσιας διοίκησης στα συντεχνιακά συμφέροντα εκείνων που θεωρούν ότι το κράτος είναι το δικό τους φέουδο, και που προτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα έναντι των πολιτών.

Με το νόμο Κατρούγκαλου επανεισάγονται συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ (ή εκλεγμένοι εκπρόσωποι) στα Πειθαρχικά Συμβούλια. Έτσι, η πειθαρχική διαδικασία γίνεται ένα ακόμη αντικείμενο συνδιαλλαγής και χάνει την αμεροληψία που είχε αποκτήσει για το σύντομο διάστημα που είχε αποκαθαρθεί από τα εκλεγμένα μέλη. Υποβαθμίζεται συνολικά η έννοια της πειθαρχικής δικαιοσύνης και επανέρχεται η εποχή της ατιμωρησίας όπου οι ΕΔΕ διατάσσονταν για να μείνουν σε κλειστά ντουλάπια και χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις χρόνιζαν αδικαιολόγητα έως ότου τα παραπτώματα παραγραφούν.

Καταργείται ουσιαστικά ο θεσμός της αυτοδίκαιης αργίας, ο οποίος προστάτεψε αποτελεσματικά το κύρος της δημόσιας διοίκησης. Προτείνεται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους οι εκατοντάδες υπάλληλοι που τελούν ήδη σε πειθαρχικό ή ποινικό έλεγχο πριν εξεταστούν επί της ουσίας οι εκκρεμότητες τους και με κίνδυνο να επαναλάβουν τις ελεγχόμενες συμπεριφορές και να πλήξουν εκ νέου το κύρος των υπηρεσιών τους.

Σταματά ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων και η οριστική τακτοποίηση των «μονιμοποιηθέντων». Καταργείται έτσι απροκάλυπτα ο έλεγχος που είχε ξεκινήσει σε χιλιάδες μονιμοποιήσεις, πραγματοποιώντας καίριο πλήγμα στην καρδιά του κομματισμού και του πελατειακού κράτους.

Από τη μια καταργείται η αντικειμενική διαδικασία επανελέγχου των δεκάδων χιλιάδων μονιμοποιήσεων στο δημόσιο και από την άλλη μετατρέπεται η σχέση εργασίας των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων, προκειμένου να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων. Εξομοιώνονται έτσι οι χιλιάδες υπάλληλοι που διορίστηκαν αξιοκρατικά στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με εκείνους που μπήκαν με πλάγιους και όχι πάντα, νόμιμους, τρόπους.

Ως προς τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων οι αμοιβές στο εξής προβλέπεται να ρυθμίζονται αποκλειστικά από μια Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Δημοσίου και ΑΔΕΔΥ, την οποία θα κυρώνει με νόμο η Βουλή. Από τη μια ενισχύεται η επιρροή και η δύναμη των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και από την άλλη εξευτελίζεται το Κοινοβούλιο το οποίο αναγκάζεται να νομιμοποιεί ειλημμένες αποφάσεις.

Προβλέπονται επίσης ειδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που θα μπορούν να αποφασίζουν άδειες, (δήθεν) μη μισθολογικές παροχές κατά το πρόσφατο παράδειγμα της αύξησης των απολαβών εργαζομένων της ΔΕΗ, καθώς και μείωση του χρόνου εργασίας.

Ανασυστήνονται καταργηθείσες περιττές θέσεις (πχ σχολικών φυλάκων, διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ κ.λπ.), εις βάρος των προσλήψεων για θέσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η δημόσια διοίκηση (πχ. νοσηλευτές, ελεγκτές κ.λπ.).**

Τέλος, καταργείται το αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων που εισήχθη μόλις το Σεπτέμβριο του 2014 δίχως να γνωρίζουμε (αν και μπορούμε να φανταστούμε) τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι του Δημοσίου εφεξής.

Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στερείται λογικής βάσης, ηθικής υπόστασης και ελέγχεται ως προς τη συνταγματικότητά του. Πάνω από όλα όμως σηματοδοτεί ακριβώς αυτό που δεν χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή: την οπισθοδρόμηση και τη διολίσθηση του Δημοσίου στην αγκαλιά των συνδικαλιστών.

Με τέτοιο «εκδημοκρατισμό της διοίκησης» όπως επιγράφεται το νομοσχέδιο, η Ελλάδα δεν πρόκειται δυστυχώς να ορθοποδήσει. Καμιά διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δε θα μας σώσει από τις δικές μας ιδεοληψίες και εξαρτήσεις”.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Παρατήρηση: **Στην εκπομπή «Στον Ενικό» κάνει τελικά αναφορά και στη Δημοτική Αστυνομία ως περιττή υπηρεσία, διαβάστε σχετικά εδώ.

Αντί σχολίου: Και όταν λέγαμε για γερμανοτσολιάδες μας κατηγορούσαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου