Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επαναπροσλαμβάνται καθαριστρίες & σχολικοί φύλακες, όχι όμως και οι δημοτικοί αστυνομικοί, σύμφωνα με το myota.gr (και μόνο!)

Αμεση δρομολόγηση της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, δρομολόγηση διαδικασιών και νομοθετικών ρυθμίσεων για τους Σχολικούς Φύλακες και ελάχιστες πιθανότητες επαναφοράς των Δημοτικών Αστυνόμων έδωσε ως στοιχεία ο κ. Κατρούγκαλος στην συνάντησή του με την ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση, η αναβολή του δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών από τον Αρειο Πάγο για τις 13 Οκτωβρίου του 2015 δεν επηρεάζει τις προθέσεις και τους προγραμματισμούς του Υπουργείου για το οποίο η επαναπρόσληψη αποτελεί κόκκινη γραμμή στις δεσμεύσεις του. 

Ο Αν. Υπουργός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις επί του θέματος την στιγμή που η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους ετέρους.  

Το ίδιο ισχύει και για τους Σχολικούς Φύλακες καθώς το Υπουργείο εκτιμά ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη στα σχολεία και ότι οι οικονομική ζημιά από την απουσία τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από το μισθολογικό κόστος. Ετσι δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψη τους.

Τα νέα όμως για τους Δημοτικούς Αστυνόμους δεν είναι το ίδιο καλά. Ετκός του ότι οι περισσότερες δομές στους δήμους έχουν διαλυθεί εντελώς και χρειάζονται δημιουργία από τη αρχή, έχουν υπογραφεί και οι διορισμοί τους στις νέες θέσεις και δεν είναι δυνατόν να ανακληθούν. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν ήταν αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να βρεθεί κάποια λύση.

Πάντως η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τόνισε στον Υπουργό την τεράστια σημασία που είχε η Δημοτική Αστυνομία για τους Δήμους και για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα από την μη εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων και των κανόνων.

Πηγή: http://myota.gr/

Σχόλιο: Κρατήστε επιφυλάξεις για την ακρίβεια της είδησης...

5 σχόλια:

  1. όλως τυχαίως πριν λίγες μέρες βγήκε το ΦΕΚ οριστικής τοποθέτησης για τα Καταστήματα Κράτησης... μήπως για να έχει άλλοθι η ''Κυβερνώσα Αριστερά'' και προσωπικά ο Κος Κατρούγκαλος, για την μη αποκατάσταση της αδικίας στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών και για να υποστηρίζει ότι ''έχουν υπογραφεί και οι διορισμοί τους στις νέες θέσεις και δεν είναι δυνατόν να ανακληθούν'' ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βγήκε όλως τυχαίως συνάδελφε, υπογράφηκε μόλις ορκίστηκε η κυβέρνηση, και βγήκε αφού έγινε ο προβλεπόμενος έλεγχος, εκκρεμεί η έκδοση και άλλων αποφάσεων που έχουν υπογραφεί τότε. Η έκδοση συνήθως παίρνει 10 με 12 εργάσιμες, μην κοιτάς ότι σε άλλες περιπτώσεις με παρέμβαση υπουργού βγήκαν την επόμενη, ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε, το θέμα με τα ΦΕΚ έκλεισε με την έκδοση των αποφάσεων για ΕΛ.ΑΣ. και Αποκεντρωμένης Αττική και Μακεδονίας-Θράκης μία μέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, εφόσον η βούληση της κυβέρνησης είναι διαφορετική. Και μην ξεχνάς ότι απ' όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις 4 βασικές σελίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης η είδηση «παίζει» μόνο στη λιγότερο δημοφιλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ουσία είναι ότι η ''Κυβερνώσα Αριστερά'' ήδη έχει αρχίσει να μας εμπαίζει τόσο σε γενικό όσο και σε ειδικό επίπεδο -αυτά τα δυο συνδέονται- και θα μας βρίσκουν απέναντι τους από δω και πέρα -φτάνει πια η κοροϊδία κε Τσίπρα, επιτέλους λίγη τσίπα -σήμερα κιόλας ήταν το πρώτο κάλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στην επαίσχυντη Συμφωνία στο Εurogroup, (όπου παζαρεύουν τις ζωές μας κεκλεισμένων των θυρών), των αντιμνημονιακών δυνάμεων που δεν πιστεύουν σε ''δήθεν'' ''αριστερές Κυβερνήσεις'' αλλά στο ότι τη θηλιά θα τη βγάλει ο λαός από το λαιμό του μόνος του, με τους Αγώνες του, ή τουλάχιστον θα πέσει μαχόμενος (όσοι το λέει η καρδιά τους) . Πλάκα θα 'χει να μας κυνηγούν τα ΜΑΤ (η ''άοπλη'' Αστυνομία) του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοειται οτι δεν θα λαβουμε υποψιν την ειδηση 100%. Ενταξει καποιοι εχουν φαγωθει να μην επανασυσταθει η υπηρεσια, το βλεπουμε εδω και καιρο. Ας σκεφτουνε οτι εκατονταδες ισαξιοι συναδελφοι τους διαλυθηκαν εργασιακα και γεωγραφικα και καποιοι δε λενε να καταλαβουνε πια οτι το πραγμα ηταν εξαρχης απατη. Η μεγαλυτερη μεριδα επιθυμει επανασυσταση. Μαζικη πιεση για να επανελθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή