Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση Απ. Παπακωνσταντίνου για την υποβολή παραίτησης από την εκδίκαση των προσφυγών κατά της διαθεσιμότητας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

Επειδή ακούστηκαν διάφορα τις τελευταίες ημέρες, και επειδή υπήρξαν εξελίξεις, μετά από σημερινή επικοινωνία με τον δικηγόρο Απόστολο Παπακωνσταντίνου επισημαίνεται ότι:

Η δικάσιμος της προσφυγής (με δικηγόρο τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου) κατά της διαπιστωτικής πράξης θέσης σε διαθεσιμότητα του Δήμου Αθηναίων, ορίστηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για τις 13 Φεβρουαρίου 2015. Παρεμφερείς ημερομηνίες έχουν οριστεί και  για τις προσφυγές κατά άλλων δήμων της Αττικής. Επειδή όμως η ίδια υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί στο ΣτΕ με τη διαδικασία της πιλοτικής (πρότυπης) δίκης, η απόφαση του ΣτΕ δεσμεύει και τις αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων της χώρας. Επομένως τα Διοικητικά Εφετεία είναι υποχρεωμένα να απορρίψουν τις προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.

Προς αποφυγή καταλογισμού δικαστικών εξόδων προς τους προσφεύγοντες, θα πρέπει οι τελευταίοι να παραιτηθούν από τις προσφυγές τους, και ήδη το δικηγορικό γραφείο έχει επικοινωνία με τους πελάτες του για τη διαδικασία.

Όμως, μετά από συρροή κόσμου σήμερα στη Γραμματεία του Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επικοινώνησε με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου και αποφασίστηκε να γίνει συνολικά παραίτηση της προσφυγής δια του δικηγορικού γραφείου, ώστε να μην χρειαστεί ο κόσμος να προσέλθει μαζικά στο Εφετείο για να υποβάλλει την παραίτησή του.

Έτσι, οι προσφεύγοντας από το Δήμο Αθηναίων (με δικηγόρο τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου) δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλουν παραίτηση από την προσφυγή. Αυτό προφανώς ισχύει και για τις προσφυγές με τον ίδιο δικηγόρο και για άλλους δήμους της Αττικής που υπάγονται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (και μόνο).

Επίσης θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι όσοι έχουν κάνει παρέμβαση στην πρότυπη δίκη κατά της διαθεσιμότητας, δεν χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, καθώς λόγω της παρέμβασης η απόφαση του ΣτΕ ισχύει και για αυτούς και δεν θα εκδικαστεί στα Εφετεία.

Επισημαίνεται ξανά ότι τα παραπάνω αφορούν στην προσφυγή κατά του Δήμου Αθηναίων με τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Όσοι έχουν προσφύγει με άλλους δικηγόρους, θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον δικηγόρο τους για το τι θα πρέπει να πράξουν.

Για τις περιπτώσεις άλλων Εφετείων, η διαδικασία εν γένει έχει ως εξής: Όσοι επιθυμούν να παραιτηθούν από την προσφυγή, θα πρέπει να μεταβούν στη Γραμματεία του αρμόδιου Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου με την αστυνομική τους ταυτότητα, γνωρίζοντας τον αριθμό της προσφυγής που τους αφορά, και να υποβάλλουν παραίτηση από την προσφυγή.

Παρενθετικά, όσοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά μοριοδότησης/οκταετίας δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία απολύτως ενέργεια σε  σχέση με τις προσφυγές αυτές.

Τα παραπάνω γράφονται μετά από επικοινωνία με τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς λόγω απουσίας του στο εξωτερικό δεν ήταν εφικτή η έκδοση ανακοίνωσης.

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου