Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ποιους θα επαναπροσλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο – Οι δεσμεύσεις του υπεύθυνου Δημόσιας Διοίκησης Αλέξη Μητρόπουλου

Την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν αντισυνταγματικά και παράνομα δηλαδή των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αλλά και όσων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Αλέξης Μητρόπουλος, υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος σημείωσε πως στα πρώτα νομοθετήματα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά του 13ου μισθού, η αποκατάσταση των αδίκως απολυθέντων και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν αντισυνταγματικά και παράνομα δηλαδή των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αλλά και όσων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε επίσης πως για να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όρια των φορολογικών συντελεστών θα πρέπει πρώτα να πέσουν οι αντικειμενικές αξίες που είναι πλαστές ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του κόμματος την Πέμπτη στην Αθήνα.

Τέλος, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στους δανειστές αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα διαπραγματεύεται έως ότου το πετύχει, ενώ δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια.

1 σχόλιο: