Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης Πανούσης για την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας: Μας χρειάζονται [οι δημ. αστυνομικοί] ως κοινωνικοί διαμεσολαβητές - Τι λέει η ΠΟΑΣΥ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούση στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΙ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρει ο κ. Πανούσης, ο ίδιος διαφωνούσε με τη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζονται πολλές αστυνομίες. Όμως, διευκρινίζει ότι δεν είναι πραγματικοί αστυνομικοί οι δημοτικοί αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι είναι, και μας χρειάζονται ως κοινωνικοί διαμεσολαβητές (θα αποτρέπουν κάποια κοινωνικά προβλήματα να γίνονται εγκληματογόνα, όπως, π.χ., τριβές και εντάσεις στη γειτονιά, στην πλατεία κτλ.).

Από την πλευρά του, στις 29 Ιανουαρίου, στη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, «με αντικείμενο την προώθηση των εκκρεμών ζητημάτων – αιτημάτων του Σώματος και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πολιτικά δεδομένα και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα», προέβη σε αποτίμηση των πρόσφατων πρωτοβουλιών τής Ομοσπονδίας και στη συνέχεια έλαβε αποφάσεις για τις επόμενες – πρωτοβουλίες - ενέργειές της. Ανάμεσα σε αυτές, όπως αναγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση, η επανασύσταση της Δημοτικής ΑστυνομίαςΕΔΩ η ανακοίνωση.

Δείτε το  απόσπασμα με τις δηλώσεις Πανούση από βίντεο του dimastin:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου