Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Μ.Ε.Τ.Α. (ΑΣΚ-ΟΤΑ): «Πόρτα» ΑΣΕΠ στο Μητσοτάκη για τους συμβασιούχους του υπ. Πολιτισμού - Τo ΑΣΕΠ αδειάζει τα κλιμάκια ελέγχου του ΥΔιΜΗΔ

mitsotakis-ipalliloi-epanelegxos 

Η ανεξάρτητη Αρχή «δε γίνεται συνένοχος στο έγκλημα»

Λοιδώρησε, προπαγάνδισε, έβαλε τα «φερέφωνά» του να σπιλώσουν χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που από ΙΔΟΧ έγιναν ΙΔΑΧ... Προσπάθησε να εξαπατήσει τον κόσμο, με το να αφήνει να εννοηθεί ότι ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων αφορά σε «απατεώνες» δημόσιους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία, έστειλε τους ανυπάκους δημάρχους της Αριστεράς και προϊσταμένους διευθύνσεων προσωπικού στη Δικαιοσύνη (σε δύο από αυτούς, στους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις)... Και όλα αυτά, προκειμένου να εξυπηρετήσει δουλοπρεπώς τους δανειστές και να δημιουργήσει «δεξαμενή» για νέες απολύσεις στο Δημόσιο. Ο λόγος για τον υπουργό των «απολύσεων και της διοικητικής απορρύθμισης» Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -σύμφωνα με τις πληροφορίες- βλέπει... πόρτα από το ΑΣΕΠ, όσον αφορά στον «επανέλεγχο» που έγινε στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Του Γιώργη Χρήστου

«Πόρτα» ΑΣΕΠ στο Μητσοτάκη

Η ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ, σηκώνοντας το «γάντι» που πέταξε ο υπουργός -ο οποίος είχε επενδύσει σε αυτούς τους ελέγχους, προκειμένου να αναλάβει το ΑΣΕΠ το κόστος της απόλυσης όλων όσοι αποδεικνυόταν, ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου-, θεωρεί νόμιμη τη μετατροπή των υπαλλήλων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες, οι πρώτες εκθέσεις που συνέταξαν τα κλιμάκια ελέγχου για περιπτώσεις συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, εξετάστηκαν από τμήμα του ΑΣΕΠ, το οποίο αποφάσισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις υπαιτιότητας των συμβασιούχων, σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν στις εκθέσεις τους τα κλιμάκια ελέγχου. Οι απορριπτικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ επί των εκθέσεων, αφορούσαν στην εξέταση διαφορετικών όρων, δεν είναι δηλ. επί ομοιόμορφων περιπτώσεων, και αυτό προοιωνίζει τη γενικότερη στάση του και στις επόμενες εκθέσεις ελέγχου.

Το ΑΣΕΠ, με την απόφασή του αυτή, αφενός «αδειάζει» τον υπουργό των «απολύσεων και της διοικητικής απορρύθμισης» στη «σπέκουλα» που επιχείρησε ενάντια σε 50.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ, αφετέρου του επιστρέφει τη μεθόδευση να καταστήσει το ΑΣΕΠ όργανό του στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για απολύσεις στο Δημόσιο.

Τα κλιμάκια ελέγχου
Όπως είναι γνωστό, σε εφαρμογή του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014, συγκροτήθηκαν, με απόφαση Μητσοτάκη, κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από επιθεωρητές και βοηθούς επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Αποστολή τους, ο «επανέλεγχος» της διαδικασίας μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όπως προέβλεπε το ΠΔ 164/2004 ή και άλλες διατάξεις, στο υπουργείο Πολιτισμού και σε δέκα δήμους· στους πέντε που ξεκίνησε, Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας – Ρέντη, Πατρέων, Λαρισαίων, εξελέγησαν δήμαρχοι της Αριστεράς και όλοι τους «έκλεισαν» την «πόρτα» στον Κ. Μητσοτάκη.

Η διαδικασία αυτή του «επανελέγχου» προβλέπει ότι τα κλιμάκια των επιθεωρητών συντάσσουν έκθεση μόνο για κάθε περίπτωση συμβασιούχου που μετετράπη η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου και προκύπτει από τον έλεγχο ότι δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη μετατροπή της σύμβασής του και ότι παραπλανήθηκε η διοίκηση με υπαιτιότητα του υπαλλήλου. Οι εκθέσεις αυτές ορίζεται ότι διαβιβάζονται στο ΑΣΕΠ, προκειμένου -όπως ορίζεται στο νόμο- να επανεξετάσει τις αποφάσεις του και να κρίνει αν πληρούσε τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασής του και αν υφίσταται υπαιτιότητα του υπαλλήλου.

ΜΕΤΑ: Μονόδρομος σήμερα η Ανατροπή της συγκυβέρνησης

Το ΜΕΤΑ το έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή: οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι τα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων. Μετά τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες), άλλοι 6.500 έχουν σειρά μέχρι τέλους του 2014 για να ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους δανειστές.

«Αξιολόγηση» και «επανέλεγχος» μετατροπής συμβάσεων υπηρετούν ακριβώς αυτό το στόχο. Συν το ότι με την αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό, αυτές θα απαξιωθούν, με αποτέλεσμα να είναι μια «ωραία δικαιολογία» από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για να τις χαρίσει στο Κεφάλαιο, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση «ντύνει» με ωραίες λέξεις τη βάρβαρη, αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της. Μιλά για «αξιολόγηση», για «έλεγχο νομιμότητας», για «πάταξη της διαφθοράς», για «διαφάνεια», για κινητικότητα και την ίδια ώρα διαλύει το κοινωνικό κράτος, απολύει εργαζόμενους, ενισχύει τον αυταρχισμό, ποινικοποιεί τους αγώνες, ντύνει στο «χακί» τους «επικίνδυνους», χαρακτηρίζει τρομοκράτες όποιους αντιστέκονται, αναπαράγει το πελατειακό και κομματικό κράτος με το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, με τις αδιαφανείς προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Για να μην αναφερθούμε στις αλλαγές που ετοιμάζεται να φέρει στο Ασφαλιστικό, δημιουργώντας ασφαλισμένους... ανασφάλιστους, στις νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς, στην απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στην κατάργηση του ΟΜΕΔ, αλλά και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που θέλει να κάνει, με σκοπό να κάμψει την όποια φωνή αντίστασης.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πηγή: http://ergasianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου