Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Α.Σ.Κ.Α. (παράταξης της ΠΟΑΣΥ) για την έκδοση του ΦΕΚ με θέμα «Εκπαίδευση δημοτικών αστυνομικών Ελληνικής Αστυνομίας»

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
  ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
       
 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014
                                                        
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’3428/19-12-2014 η 6500/1/21 κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Εκπαίδευση δημοτικών αστυνομικών Ελληνικής Αστυνομίας». Από τα οριζόμενα σε αυτήν προκύπτει πως σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αναπτύξει τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές ικανότητες των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών και να δώσει σε αυτούς την πρόσθετη επαγγελματική κατάρτιση που είναι αναγκαία για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. 

Επίσης στα οριζόμενα στην απόφαση προς διδαχή μαθήματα υπάρχουν κάποια που έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς και τους λόγους για τους οποίους μετατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα μαθήματα αυτά διδάσκονται μόνο στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορούν πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο από αυτό.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή ορισμένων Κυβερνώντων και Αξιωματικών του Σώματος να εκπαιδεύσουν και κατ’ επέκταση να αναθέσουν καθήκοντα στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που δεν συνάδουν με τη φύση των αρμοδιοτήτων της  καταργηθείσας Δημοτικής Αστυνομίας.

Η τακτική αυτή είναι ακατανόητη εκτός και αν στόχος είναι η εξομοίωση και πλήρη ένταξη των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται εις βάρος της λειτουργίας του Σώματος ακόμα και εις βάρος των ήδη υπηρετούντων σε αυτό. 

Η παραπάνω διαπίστωση δεν οφείλεται σε καχυποψία, απλώς το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και δεν επιθυμούμε να το βιώσουμε για μία ακόμη φορά.

                                  Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πηγή: http://askapoasy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου