Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εκτός οργανικών θέσεων 118 δημοτικοί αστυνομικοί - 160 θέσεις παραμένουν κενές - 94 επιτυχόντες υπέβαλλαν ξανά αίτηση

Εκτός οργανικών θέσεων μένουν 118 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα συνεχίσουν προς το παρόν να είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκε το καλοκαίρι και ανακοινώθηκαν χθες. Την ίδια στιγμή, 160 οργανικές θέσεις παραμένουν κενές.

Αν και από τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς οι 3.000 έχουν τακτοποιηθεί σε διάφορες υπηρεσίες τους κράτους, εκ των οποίων 1. 800 σε ΕΛ.ΑΣ. και φυλακές, ενδεικτικό της δυσαρέσκειας είναι ότι 94 άτομα έκαναν εκ νέου αίτηση για μετάθεση σε άλλη υπηρεσία, η οποία απορρίφθηκε. Οι μισθοί τους είναι αισθητά μειωμένοι και κυμαίνονται από 700 έως 1.000 ευρώ χωρίς να τους καταβάλλονται υπερωρίες. Αρκετοί από τους μεταταχθέντες αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και συνεισφέροντας σε δύο σπίτια, ουσιαστικά.

"Η ενέργεια των 94 πρώην δημοτικών αστυνομικών δηλώνει αποδοκιμασία στην προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας -κινητικότητας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι άνθρωποι αυτοί αμεβονται πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το καθεστώς προ διαθεσιμότητας" τονίζει στην "Α" ο Γ. Λεβεντάκης, πρώην δημοτικός αστυνομικός, προσθέτοντας: "Ενάμισι χρόνο μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας -με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στους δήμους-, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η ομαλότητα στις πόλεις. Άρα αλλού ήταν το πρόβλημα. Δεν ήταν στους εργαζόμενους!".

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Πηγή: Αυγή

1 σχόλιο:

  1. Το ψάρι βρωμά πάντα στο κεφάλι... Σίγουρα δεν έφταιγε η πλειοψηφία των πρώην δ.α. για τη δυσλειτουργία της αλλά τα κομματικά συμφέροντα αιρετών και υπουργών κάθε παράταξης. Το ίδιο ισχύει και για τη γενική μας κατάσταση... Αποτέλεσμα, φτώχεια, ανεργία ή ξεσπίτωμα για μια χούφτα ευρώ και φόβος για το αύριο...Και εμείς καθόομαστε αντί να ψάχνουμε "τίς πταίει" που έλεγε και ο Χ. Τρικούπης και πώς θα το αντιμετωπίσουμε σοβαρά και όχι με θυμό ή άγνοια, όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα (αν και δεν ελπίζω σε αλλαγές μας προς το καλύτερο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή