Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με τους 11 αδιάθετους δημοτικούς αστυνομικούς του Δήμου Ρόδου - Γελοία η απάντηση Μητσοτάκη σε Αναφορά για την τύχη τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους φορείς και πολίτες, συναντήθηκε προχθές Σάββατο 29 Νοεμβρίου με εκπροσώπους των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων Ρόδου που παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τους πρώην Δημοτικούς Αστυνόμους Ρόδου, ενημέρωσε τους 11 εναπομείναντες σε καθεστώς «κινητικότητας» υπαλλήλους για τα αποτελέσματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκήθηκε από το Βουλευτή μέσω της διαδικασίας της Αναφοράς προς τους αρμόδιους Υπουργούς της επιστολής διαμαρτυρίας τους. Αυτή αφορούσε την ανάγκη δημιουργίας στο Ο.Υ. του δήμου Ρόδου 11 επιπλέον θέσεων ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να επανατοποθετηθούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν με την εργασία τους.

Δυστυχώς οι απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς το μόνο που γνωστοποιούν στους υπαλλήλους είναι πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος το οποίο είναι η αξιοποίηση από το ελληνικό δημόσιο υπαλλήλων του οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί επαγγελματικά σχεδόν 18 μήνες.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των 11 υπαλλήλων εξέφρασαν την εκτίμησή τους και ευχαρίστησαν το Δημήτρη Γάκη για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ για να αρθούν οι αδικίες που υφίστανται οι ίδιοι αλλά και το σύνολο των δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων που παραμένουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις πρακτικές φόβου που εφαρμόζει η νεοφιλελεύθερη συντηρητική διακυβέρνηση της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλει το αντεργατικό καθεστώς της διαθεσιμότητας και την ισοπεδωτική λογική που καταργεί ολόκληρους εργασιακούς κλάδους ή οργανισμούς, μέσα σε μια νύκτα, οδηγώντας στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες οικογένειες, στο όνομα μιας δήθεν εξυγίανσης του δημόσιου τομέα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Πηγή:  http://verena.gr/

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αναφορά σχετικού εγγράφου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της 1701/2-10-2014 αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Γάκης, με θέμα «Υπόμνημα Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου» και τα προβλήματα που δημιουργούνται, σε 11 εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας,  , σας διευκρινίζουμε ότι:

Με την ανακοίνωση 5/2013 την οποία εξέδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κλήθηκαν οι υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, δυνάμει του άρθρου 81 ν. 4172/2013 να συμπληρώσουν αίτηση προκειμένου να δηλώσουν με σειρά προτίμησής τους, τους φορείς που επιθυμούν να μεταταχθούν (άρθρο 91 ν. 4172/2013).

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 4250/2014 (Α’ 74), εκδόθηκε η ανακοίνωση 15/2014 (ΦΕΚ Β’ 2526/23.09.2014) από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δόθηκε εκ νέου η δυνατότητα στους υπαλλήλους που εξακολουθούσαν να τελούν σε καθεστώς κινητικότητας, ακόμη και αν αυτοί βρισκόταν στους προσωρινούς πίνακες τοποθέτησης, να υποβάλλουν αίτηση για την πλήρωση νέων θέσεων.

Ως εκ τούτου, μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ για την 5/2013 ανακοίνωση, οι πρώην Δημοτικοί Αστυνόμοι οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στους οριστικούς πίνακες της υπ’ αριθμ. 5/2013 ανακοίνωσης, αλλά έχουν ωστόσο υποβάλλει αίτηση στην ανακοίνωση 15/2014, δεν απολύονται, αλλά παραμένουν σε καθεστώς κινητικότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του Ν. 4250/2014.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα σενερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.»

Δείτε την Αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή και τις απαντήσεις που έλαβε (θυμίζουμε επίσης ότι πάγια θέση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να είναι αναρμόδιο). Η ίδια Αναφορά κατατέθηκε και από άλλους βουλευτές για να πάρουν την ίδια απάντηση.

Επίσης παρόμοια απάντηση έλαβε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε Αναφορά ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου με θέμα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παραμονή στους ΟΤΑ, δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι δεν έχουν μεταταχθεί σε άλλους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου