Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας με επιστολή σε υπουργούς

Επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη,  υπογραμμίζει πως «η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στέρησε από τους Δήμους της χώρας και, κατά συνέπεια, από το Δήμο Καλαμάτας, ένα βασικό και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία των πόλεων και των περιαστικών περιοχών, τη Δημοτική Αστυνομία». Προσθέτει πως, «δυστυχώς, η μεταφορά του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία ουδέν έχει αποδώσει, καθώς ακόμη δεν τους έχουν δοθεί καθήκοντα ανάλογα με εκείνα που είχαν».

Χωρίς τη δημοτική αστυνομία όπως αναφέρει, είναι εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία της πόλης, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς παρουσιάζονται δυσεπίλυτες καταστάσεις, όπως άναρχη στάθμευση και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, αλλά και κάθε άλλου είδους βανδαλισμοί.

Επιπλέον, σημειώνει ότι λόγω μη υπάρξεως της δημοτικής αστυνομίας καταγράφεται σοβαρή απώλεια εσόδων, από την ελεγχόμενη στάθμευση και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας καταλήγει τονίζοντας την «αδήριτη και άμεση ανάγκη» για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, «διότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η επίλυση ζητημάτων που παραλύουν τη λειτουργία της πόλης και των υπολοίπων περιοχών του Δήμου μας».

1 σχόλιο:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Δήμαρχε , αλλά πιστεύω ότι απευθύνεστε σε ώτα μη ακουόντων...
    Οι προσωπικοί πολιτικοί εγωϊσμοί θεωρώ ότι θα υπερισχύσουν της κοινής λογικής και των επιτακτικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η εγκληματικά επιπόλαιη και καταφανώς λανθασμένη απόφαση της Κυβέρνησης δεν έπληξε μόνο τα οικονομικά και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων αλλά θα δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα και στην ΕΛ.ΑΣ.
    Σε μια τόσο δύσκολη εποχή , όπου η ΕΛ.ΑΣ.θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην ασφάλεια των πολιτών και να αφιερωθεί απερίσπαστη στο έργο της , εμείς τη φορτώνουμε με χρονοβόρες , διοικητικού χαρακτήρα επί το πλείστον αρμοδιότητες.
    Καταφέραμε να γίνουμε , ίσως , η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή