Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Έγγραφο Ο.Σ.Υ.Ε. στον Υπ. Δικαιοσύνης για τις μετακινήσεις στο Νοσοκομείο Κ.Κ. Κορυδαλλού & υπόδειξη για την απορρόφηση των αδιάθετων Δ.Α.

Κορυδαλλός, 6 Νοέμβρη 2014
Αριθ. Πρωτ. 283

Προς:Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

ΘΕΜΑ: Μετακινήσεις υπαλλήλων

Έχοντας επισημάνει και αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το κατ’ ευφημισμό Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και έχοντας προτείνει πολλές λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης, με χαρά υποδεχθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να λειτουργήσει μία πτέρυγα οροθετικών στο κτίριο που στεγάζονται οι Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Αποτελούσε πρόταση μας εδώ και πάρα πολύ καιρό και θεωρούμε ότι θα μπορέσει να δώσει μια άμεση λύση στο πρόβλημα της υπερπληθώρας κρατουμένων που κρατούνται σήμερα στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Επειδή όμως δεν είμαστε αφελείς, γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως μια τέτοια απόφαση θα είχε ως κόστος την απόσπαση συναδέλφων από άλλα καταστήματα για την στελέχωση της νέας αυτής πτέρυγας και για άλλη μια φορά το είχαμε αποδεχθεί ως εργαζόμενοι. Αυτό όμως για το οποίο ακόμα μια φορά διαφωνούμε είναι η επιλογή των μετακινούμενων συναδέλφων μας, πολλοί εκ των οποίων ξεσπιτώνονται. Για τις συγκεκριμένες επιλογές είτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων στα κατά τόπους καταστήματα κράτησης, είτε η πληροφόρηση που πήρε από αλλού είναι λανθασμένη, είτε και τα δύο μαζί.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο συνάδελφος μας Τσέλλος Γεώργιος παρά τα σοβαρά προσωπικά ζητήματα που έχει μετακινείται από τις φυλακές της Θήβας στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Ο συνάδελφος εργάζεται στη φυλακή της Θήβας και μένει μόνο 20 χιλιόμετρα από την δουλειά του. Για ποιο λόγο επιλέχθηκε λοιπόν ο συγκεκριμένος υπάλληλος, όταν στην Θήβα υπηρετούν συνάδελφοι οι οποίοι μένουν στην Αθήνα, άρα και πιο κοντά στο Ν.Κ.Κ.;

Θεωρούμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη και καλούμε το Υπουργείο να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, όπως επίσης και να εξετάσει αν τυχόν έχει αδικήσει και κάποιον από τους υπόλοιπους συναδέλφους που μετακινεί.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε πως υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την απορρόφηση στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, των αδιάθετων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών (περίπου 200), οι οποίοι πλην των υπολοίπων καταστημάτων μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Πηγή: Ο.ΣΥ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου