Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Με τροπολογία λύνονται προβλήματα στην εθελοντική (ενδοδημοτική) κινητικότητα - Κατεπείγουσα ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην ψήφιση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν δημιουργήσει πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτή:


-Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης και πριν τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους.

-Σε περίπτωση αίτησης μετάταξης υπαλλήλου θα λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από το 2013.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σχετικό αίτημα για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας είχε διατυπωθεί και από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (αριθμ. πρωτ.: 1180/4-11-2014).

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ψηφισθείσα διάταξη προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 90:

Κατά την αληθή έννοια του άρθρου 30 του Ν.4223/2013 (Α’ 287) επιτρέπεται και η μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν διανύσει τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας, το δε πεδίο εφαρμογής αυτού περιλαμβάνει και μετατάξεις υπαλλήλων δήμων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του ίδιου ή άλλου δήμου και το αντίστροφο.

Κατά την αληθή έννοια της περίπτωσης β’ της παρ.2 του άρθρου 30 του Ν.4223/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.8 του Ν.4250/2014 (Α’ 74), εφόσον η αίτηση του υπαλλήλου συνοδεύεται από σύμφωνα γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης είναι αρνητική, τότε λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο.

Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από τη δημοσίευση του Ν.4223/2013 (Α’ 287).»


Δείτε και σχετική ενημέρωση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1246

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά από έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (αριθμ. πρωτ.: 1180/4-11-2014) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε όσους εργαζόμενους μετακινήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4223/2013 (εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ψηφίστηκε σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετική διάταξη, που δίνει λύσεις στα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα διάταξη προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 90:
1.       Κατά την αληθή έννοια του άρθρου 30 του Ν.4223/2013 (Α’ 287) επιτρέπεται και η μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν διανύσει τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας, το δε πεδίο εφαρμογής αυτού περιλαμβάνει και μετατάξεις υπαλλήλων δήμων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του ίδιου ή άλλου δήμου και το αντίστροφο.
2.       Κατά την αληθή έννοια της περίπτωσης β’ της παρ.2 του άρθρου 30 του Ν.4223/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.8 του Ν.4250/2014 (Α’ 74), εφόσον η αίτηση του υπαλλήλου συνοδεύεται από σύμφωνα γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης είναι αρνητική, τότε λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο.
3.       Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από τη δημοσίευση του Ν.4223/2013 (Α’ 287).»

  Μόλις δημοσιευτεί ο Νόμος στο Φ.Ε.Κ. θα σας αποσταλεί και παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση τόσο των ενδιαφερομένων συναδέλφων όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών για την εφαρμογή της διάταξης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης

2 σχόλια:

  1. Ο ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ;OPOIOS ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΛΕΓΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ισχύει για όσους έχουν αρνητική απάντηση από το Δήμαρχο και θετική από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Καλύτερα να μιλήσεις μίλα με κάποιον από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για πιο σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή