Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητσοτάκης διαψεύδει «Το Βήμα» για το μισθολόγιο, «καρφώνει» Σταϊκούρα & επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ – Πρωτόπαππας: Ο Μητσοτάκης έθεσε μόνος του το θέμα στην Τρόικα!!!

Προσπάθεια για ρελάνς στην επίθεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ για δημοσίευμα του «βήματος» σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό με συνέντευξή του στα «παραπολιτικά 90.1»:

-Δύο ημέρες μετά, διέψευσε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο το δημοσίευμα λέγοντας ότι «δεν απηχεί τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Μάλιστα, η συγκεκριμένη φράση φαίνεται ότι αποτελεί και «καρφί» στο υπουργείο Οικονομικών και τον Χρήστο Σταϊκούρα στον οποίο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, πετάει πλέον το μπαλάκι

– Εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και την εκπρόσωπό του στο υπουργείο του υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ήταν αυτή που τον «κάρφωσε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό»

-Οπισθοχωρεί για μια ακόμη φορά σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς του περιγράφοντας το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ως εξής: «Η εισήγησή μας είναι σαφής: Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετής δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους. Εξετάζεται επίσης μερικό ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών».

Παράλληλα για να υποστηρίξει την άποψή του:

-Δίνει παράδειγμα μισθολογικής αδικίας στο Δημόσιο: «Υπάρχει για παράδειγμα προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα Υπουργείο που παίρνει 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα Υπουργεία»

-Κάνει λόγο για «παρέμβαση μισθολογικά ουδέτερη. Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους», προσθέτει.



Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη για τους μισθούς στο δημόσιο


Φωτιές άναψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Κυβέρνηση σκέφτεται την εξίσωση του βασικού μισθού στο Δημόσιο με εκείνους του ιδιωτικού.


«Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ»

Φωτιές άναψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος σύμφωνα με το οποίο η Κυβέρνηση σκέφτεται την εξίσωση του βασικού μισθού στον Δημόσιο τομέα με εκείνο του ιδιωτικού, κάτι που σημαίνει ότι ο βασικός μισθός αναμένεται να κατέβει στα 680 ευρώ.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι δεν έχει αποδεχθεί τέτοιους σχεδιασμούς και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

Κύκλοι των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών σημειώνουν ότι δεν έχουμε κάνει παρόμοιες διαρροές ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο το σχέδιο των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για τις αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο της κυβέρνησης, στο οποίο προβλέπονταν αμοιβές ίδιες με αυτές του ιδιωτικού τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο κατά την διάρκεια της διετούς δοκιμαστικής περιόδου, είχε και πάλι προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: http://www.thetoc.gr/


Πρωτοπαππας: Ο Μητσοτάκης έθεσε μόνος του το θέμα στην Τρόικα!


Απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, το βάρος της επίθεσης ανέλαβε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποιος μάλιστα έκανε για μια καταγγελία που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας, επίσης στον ρ/σ Βημα, ο κ. Πρωτόπαππας τόνισε: «Αυτό το σχέδιο δεν το έχουμε δει, δεν το έχουμε αποδεχθεί και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση. Το λέμε ορθά. Και ας μάθουν οι υπουργοί, αντί να δεσμεύουν, να καθίσουν να συζητάνε με τους κυβερνητικούς εταίρους τους».

Στο σημείο αυτό, έκανε την αποκάλυψη- καταγγελία για τις διαβουλεύσεις των Παρισίων. Ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγε και έθεσε μόνος του ζήτημα  εισαγωγικού μισθού στους αξιωματούχους της Τρόικας, παρά το γεγονός ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την προηγουμένη ημέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει να μην τεθεί τέτοι θέμα.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαππας: «Στο Παρίσι, στη συζήτηση με την τρόικα, ο κ. Μητσοτάκης)είπε κάτι για νέο μισθολόγιο, με δύο-τρία powerpoint, τίποτε άλλο. Δεν ήταν ολοκληρωμένο σχέδιο και μίλησε για μείωση του εισαγωγικού μισθού των νεοεισερχομένων και την προηγούμενη ημέρα είχαμε θέσει στην προ-σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, μετά από παρέμβαση και του κ. Βενιζέλου, να μην τεθεί θέμα από εμάς για μείωση του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε μόνος του. Είχαμε πει να μην το θέσουμε εμείς και ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε. Και είπα στον κ. Παπασταύρου ότι δεν θα θέσω θέμα εκείνη τη στιγμή, για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση μπροστά στην τρόικα, αλλά σημείωσα ότι αυτό ήταν εκτός συμφωνίας και δεν μας δέσμευσε»

Πηγή:  http://www.thetoc.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου