Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή ανακοίνωση Αστυνομικών Ενώσεων Αττικής για τη συνάντηση με Κικίλια & Τσακνάκη: Δέσμευση για εισαγωγή στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. μόνο με Πανελλήνιες!

Αθήνα,   24-9-2014 

Προς : Υπηρεσίες Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε εχθές 23-9-2014 το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Αττικής, με τη παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.ΚΙΚΙΛΙΑ Βασιλείου, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Υποστρατήγου κ.ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνου και του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου.

Οι Ενώσεις Αττικής είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν δια ζώσης στη πολιτική και φυσική ηγεσία τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Νομό Αττικής, οι οποίοι δέχονται μεγάλη εργασιακή πίεση και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της στο σύνολό της.

Διεξοδικότερα τέθηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ, την κατάργηση των παράνομων κρατήσεων και την άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε επιτέλους να υπάρξει ένα ευδιάκριτο χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε το θέμα που απασχολεί με τον πρόσφατο Ν.4281/2014 γύρω από το μέλλον των ασφαλιστικών μας Ταμείων και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την επιλογή της νέας μορφής αυτών. Μεταφέρθηκε μετ’ επιτάσεως, το πάγιο αίτημα των Ενώσεών μας για την περαιτέρω μοριοδότηση των υπηρετούντων στην Αττική και τον εξορθολογισμό επιτέλους του συστήματος μεταθέσεων ώστε να αρθούν οι όποιες αδικίες υφίστανται όσοι κάθε χρόνο επιθυμούν να μετατεθούν, στο τόπο συμφερόντων τους.

Ζητήθηκε η ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι το αδιάβλητο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων θα παραμείνει ως τρόπος εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας και η άμεση πρόσληψη όσων έχουν πετύχει σε παρελθούσες εξετάσεις και δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στις Σχολές. Είναι πασιφανές ότι η πρόσληψη αυτών θα ενισχύσει το αξιόμαχο των Υπηρεσιών αλλά και τις εισφορές των ασφαλιστικών Ταμείων.

Εκτενής αναφορά έγινε για τις ημερήσιες αναπαύσεις που δεν δίνονται στο προσωπικό που στενάζει εργασιακά όπως και η απόσυρση της παράνομης διαταγής για τα πλαφόν στις αποζημιώσεις νυχτερινής απασχόλησης που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη φυσική ηγεσία και η αποκατάσταση των συστημάτων επικοινωνίας στην Αττική με νέο ψηφιακό σύστημα.

Σε όλα τα παραπάνω ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις, και πιο συγκεκριμένα:

Ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ έδειξε να συμμερίζεται την άποψή μας για νομοθετική ρύθμιση, λέγοντας ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει ήδη να υπάρχει μια μερική αποκατάσταση στους μισθούς. Τόνισε δε ότι θα πιέσει από τη μεριά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, για την γρηγορότερη πλήρη αποκατάσταση.

Όσον αφορά το θέμα με τα Ταμεία ο Υπουργός αντιλήφθηκε το λίγο χρόνο που δόθηκε για να παρθούν αποφάσεις και πρόκρινε μελλοντικά την δημιουργία ενός ενιαίου Ταμείου Ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πάγιο αίτημά μας για επιπλέον μοριοδότηση, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, με την εξαγγελία του Υπουργού για νέο εξορθολογισμένο Κώδικα Μεταθέσεων που θα περιλαμβάνει επιπλέον μοριοδότηση σε αυτούς που υπηρετούν στην Αττική και μια έξτρα μοριοδότηση σε όσους υπηρετούν σε Υπηρεσίες ειδικής επικινδυνότητας ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κλείσουν τα «παραθυράκια μεταθέσεων» με τους εικονικούς γάμους, διαζύγια κ.λ.π.

Κρυστάλλινη ήταν η δέσμευση ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις, θα παραμείνουν ο ένας και μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας, κάθε συζήτηση για το αντίθετο είναι εκ του πονηρού και σύντομα θα αποκατασταθούν όσοι έχουν ήδη πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς και περιμένουν την εισαγωγή τους στις Σχολές.

Από τη Φυσική ηγεσία, από τα επίσημα χείλη του Αρχηγού και του κ.Γενικού υπήρξε η διαβεβαίωση για κατάργηση της άδικης διαταγής για τη νυχτερινή αποζημίωση και πλέον με νέα διαταγή όσοι εργάζονται νυχτερινές ώρες θα τις αποζημιώνονται χωρίς διαχωρισμούς, ενώ θα δοθεί η εντολή να εξοφληθούν όλες οι ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στο προσωπικό της Γ.Α.Δ.Α. σε εύλογο χρονικό διάστημα που δεν θα διαταράσσει την εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι σύντομα θα είναι σε λειτουργία σύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας με παράλληλη αναβάθμιση του υπάρχοντος αναλογικού.

Τέλος, είναι σε σχεδιασμό η λειτουργία λεσχών σίτισης σε διάφορα σημεία της Αττικής ώστε να επέλθει μια περαιτέρω ανακούφιση στους συναδέλφους σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Οι Ενώσεις Αττικής πιστές στην αποστολή να αναδεικνύουν προβλήματα και να προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν προτείνοντας λύσεις, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στα μέλη τους, σε μια πορεία κοινών στόχων με τη Π.Ο.ΑΣ.Υ.. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων διότι και στο παρελθόν έχουμε ακούσει μεγάλα λόγια.

Ένα όμως είναι πλέον σίγουρο και το καταστούμε σε όλους αντιληπτό καθημερινά, ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και ενωμένοι

Πηγή: http://www.easya.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου