Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

YΠΕΣ: Στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες άνω των 50 ετών με τροπολογία του πολυνομοσχεδίου - 13,5 εκατ. ευρώ για την πρόωρη συνταξιοδότηση

Θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν οι σχολικοί φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι άνω των 50 ετών δηλαδή είναι κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.

Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.



Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε την ίδια είδηση από την «άλλη» πλευρά:

Τροπολογία στη Βουλή - Σχολικοί φύλακες: 13,5 εκατ. ευρώ για την πρόωρη συνταξιοδότηση


Διευθετήσεων συνέχεια από την κυβέρνηση που καλύπτει τους απολυμένους σχολικούς φύλακες, την ώρα που συνθλίβει φορολογικά την κοινωνία.


Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει, για τα καλά, εισέλθει σε φάση μικροδιευθετήσεων, με ορίζοντα προφανώς τις εκλογές, επιβεβαιώνει η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν 13,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξαγοραστούν εως 5 χρόνια ασφάλισης για τους περίπου 1500 σχολικούς φύλακες που μπηκαν σε διαθεσιμότητα και, στη συνέχεια, απολύθηκαν.

Η ρύθμιση την οποία ζητούσε με έμφαση το ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι τα οικονομικά των δήμων θα επιβαρυνθούν με το ανωτέρω ποσό προκειμένου οι εν λόγω υπάλληλοι – προφανώς δεν βγαίνουν όλοι άμεσα στη σύνταξη – να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης. Εφόσον όλοι οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες, 1489 ο ακριβής τους αριθμός, προκύπτει ένα ποσό άνω των 9.000 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς. Προφανώς, ουδείς μπορεί να υπερασπιστεί την απόλυση εργαζομένων, και δη όσων βρίσκονται στην πολύ δύσκολη ηλικία άνω των 4- - 45 ετών.

Ωστόσο, η ευαισθησία της κυβέρνησης γεννά πολλά ερωτήματα. Δεν θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να διατεθούν προκειμένου οι εν λόγω απολυμένοι ή κάποιοι άλλοι από το 1,5 εκατομμύριο ανέργων να έχουν μία ευκαιρία απασχόλησης; Αν αυτό συνέβη για τους σχολικούς φύλακες, δεν θα έπρεπε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και για τους άλλους που απολύθηκαν από το Δημόσιο, όπως οι καθαρίστριες; Και αν συμβεί για όλους τους απολυμένους του Δημοσίου, δεν θα έπρεπε να συμβεί το ίδιο και για τον ιδιωτικό τομέα;

Που τελικά ξεκινά και που σταματά η ευαισθησία της κυβέρνησης;

Στα ενδιαφέροντα της ρύθμισης είναι ότι αυτή υπογράφεται από τους Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση, Αργύρη Ντινόπουλο. Όχι, όμως, και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια, ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης δεν είναι συναρμόδιος, ωστόσο είναι αμφίβολο αν η ρύθμιση που προωθήθηκε τον βρίσκει σύμφωνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου